Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festes Populars
Arran i la CUP rebutgen el cartell del Carnaval de Reus
15/01/2013 Cultura
Cartell del Carnaval 2013 Reus Cartell del Carnaval 2013 Reus

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) se suma al comunicat emès per l’Assemblea d’Arran de Reus en contra del cartell de les festes de Carnaval de la ciutat, ja que "perpetua la dictadura de la pressió estètica i la dona com objecte sexual".

Ahir al vespre es feia públic el cartell1 del carnaval a Reus , un cartell que ha provoca indignació. Lluny d’apostar per unes festes i tradicions lliures de sexisme, la Federacio Reusenca de Associacions del Carnaval (FRAC), entitat que agrupa a totes les entitats del Carnaval de Reus, "ha votat que el reclam sexual"

Així, per Arran, el cartell respon a l’estereotip de dona ideal que ens imposa aquesta societat heteropatriarcal, i els mitjans de masses; alhora també un cos impossible, a no ser que es duguin a terme mesures molt estrictes en quant a l’alimentació, operacions d’estètica, etc. Aquest prototip, segons els joves de l'Esquerra Independemtista, "només genera conseqüències nocives sobre la salut física i emocional de les dones".

També denuncia la complicitat de l’IMAC per donar el vistiplau en aquest cartell, "és intolerable que una institució municipal actuï tant amb aquest comen d’altres casos amb total indiferència". Per a l'Assemblea de Joves, "cal eradicar la violència de gènere i per això, no són suficients la creació de lleis que promoguin la igualtat, cal anar a l’arrel del problema i criminalitzar tota actitud sexista, tot anunci publicitari que promogui la dona com objecte sexual, en definitiva, tota acció que consolidi els estereotips de gènere, els quals consoliden i perpetuen els rols imposats que s’associen a cada gènere".

La CUP recorda el que estableix la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista, així com el que estableix la Llei 3/2007, per la igualtat efectiva de dones i homes, així com també puntualitza que  si la intenció de la FRAC era crear polèmica amb el cartell, "malhauradament hi ha milers de temes econòmics, polítics i socials a nivell municipal que haguessin pogut ser objecte de sàtira i crítica ciutadana, que són els valors que creiem que sí que caracteritzen les festes del Carnestoltes. Amb tot, des de la CUP animem a tots els reusencs i reusenques a participar dels actes organitzats en motiu del Carnaval, una festa que com moltes, és organitzada i promoguda des del teixit associatiu de la ciutat"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid