Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita laboral
La COS i la Intersindical-CSC, amb els treballadors de Telefónica en vaga de fam

Els sindicats destaquen l'exemple de compromís de la vaga de fam de 23 dies que han dut a terme els treballadors

01/12/2012 Laboral

Els sindicats combatius catalans COS i Intersindical-CSC també han mostrat el seu suport als quatre treballadors de Telefónica que van realitzar una vaga de fam de 23 dies per exigir la readmissió d'un company que havia estat acomiadat pel seu estat de salut.

La COS assegura que l’acomiadament "va ser sentenciat, primer nul i, després, improcedent", fet que permetia a Telefónica acomiadar el treballador amb una indemnització o bé readmetre’l, i va optar per la pimera opció.

D'aquesta manera, el sindicat lamenta que "una persona que ha estat declarada innocent pot ser acomiadada amb la vergonyosa circumstància que la pròpia sentència declara que Telefónica ha pretès aplicar una llei amb caràcter retroactiu, vulnerant així l’art. 9.3. de la Constitució".

En aquest context considera que en una situació de crisi aguda "les injustícies es tornen més insuportables" i "es manifesta en tota la seva cruesa el poder abusiu de les grans empreses".

De la seva banda, la Intersindical-CSC s'ha solidaritzat amb la vostra protesta i destaca que la vaga de fam és "un exemple del vostre compromís, personal i col·lectiu, amb les lluites socials i laborals de la classe treballadora dels Països Catalans".

Els dos sindicats exigeixen la readmissió immediata del treballador, la derogació completa de les succesives reformes laborals, que cap treballador amb baixes mèdiques justificades pugui ser acomiadat i que en el cas d’un acomiadament improcedent sigui el treballador qui tingui la facultat d’optar entre la indemnització i la readmissió.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid