Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31-D
L'absolució del 4 independentistes mallorquins, valorada com a una "victòria política"

En relació als incidents durant la manifestació de la Diada de Mallorca de l'any 2010

01/12/2012 Drets i Llibertats
Els 4 de Palma envoltats per un centenar de solidaris i per mitjans de comunicació Els 4 de Palma envoltats per un centenar de solidaris i per mitjans de comunicació

Un cop s'ha acabat el termini per a que la fiscalia espanyola apel·lés la sentència que absolia de tots els càrrecs a les quatre independentistes mallorquins acusats pels incidents de la Diada de Mallorca de l’any 2010, el Grup de Suport ha fet tot un seguit de valoracions en les que remarca l'absolució del cas com a una "victòria política"

A més a més, agraeix tot el suport rebut, que ha estat la clau per a que en David, na Sílvia, en Robert i en Guillem presentessin una actitud tan ferma i coherent durant tot el procés político-judicial. També dóna les gràcies a les famílies i amistats pel seu contundent suport a les quatre encausades, i, sobretot, volem donar les gràcies a tot el nostre moviment polític, l’Esquerra Independentista dels Països Catalans, en especial a Endavant (OSAN) i Alerta Solidària. Sense el seu suport i la seva ajuda res hagués estat igual.

L'absolució la considera com a una victòria política per la mobilització que s'ha generat arreu de la nació pel cas. Tot i així, remarca que la manca de democràcia queda ben palesa amb les desenes de mallorquins que a hores d’ara segueixen encausats per la seva implicació política. A totes ells, el Grup de suport, els vols dir que "estiguin orgullosos de les seves accions, que siguin contundents en la seva defensa, i que no s’arronsin, ja que la nostra força està al carrer i cada dia som més. Els volem desitjar, així mateix, una ràpida absolució".

El Grup de Suport aprofita l'ocasió per rebutjar la nova proposta de reforma del codi penal proposada pel Ministre de Justícia espanyol Alberto Ruiz Gallardón. Una reforma que considera que "té com a principal finalitat criminalitzar i perseguir els moviments socials més actius i conscienciats. En aquest sentit, per part nostre valoram que segurament si aquest nou codi ja estàs en vigència el nostre company Guillem ara mateix estaria a presó, ja que en la seva defensa fou molt important l'aportació d'un vídeo que demostrava que la policia mentia. Amb el nou codi es prohibeix enregistrar en vídeo a la policia en manifestacions, per tant aquesta prova no hagués estat possible."

Finalment, el Grrup de Suport qpunta que la lluita continua, que avui ls quatre encausats segueixen més actives que mai en la seva militància política. "Per tant, aquesta vegada la Brigada d’Informació de la Policia espanyola a Palma ha perdut, i nosaltres hem guanyat. La seva repressió no ens ha fet returar la nostra lluita, ans al contrari, l’ha impulsat", afirma

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid