Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Aturada a TMB i concentració per la readmissió d'Andreu de Cabo

Demà, hi ha convocada una aturada dels TMB de 9 a 14h i una concentració a les 10:30h a les portes del Jutjat social nº20 a Ronda Sant Pere 41 de Barcelona

02/12/2012 Laboral
Part del cartell de la COS on s'anuncia les accions per la readmissió d'Andreu de Cabo Part del cartell de la COS on s'anuncia les accions per la readmissió d'Andreu de Cabo

Coincidint amb el judici contra l'acomiadament del treballador de Transports Metropolitants de Barcelona (TMB), Andreu de Cabo, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha convocat una una aturada dels TMB de 9 a 14h i una concentració a les 10:30h a les portes del Jutjat social nº20 a Ronda Sant Pere 41 de Barcelona.

Andreu de Cabo va ser acomiadat per per denunciar públicament que alguns directius de Telecomunicacions s’havien quedat amb material informàtic i diners públics i per denunciar també que hi havia hagut un cas d’assetjament sexual a una treballadora d’una empresa externa.

El treballador, tot i no ser delegat del Comitè d’empresa per CGT, va continuar fent feina sindical en el seu temps lliure i denunciant els incompliments laborals de la Direcció. Ha estat aquesta actitud de l’Andreu la que no ha perdonat la Direcció i en el moment que va creure oportú el va fer fora de la feina, segons informa la COS. Cal remarcar que la'Andreu de Cabo ha format part de la llista de la CUP-AE en les darreres eleccions autonòmiques al Parlament.

La readmissió una prioritat

La COS assenyala que abans de que aparegués la segona retallada, sempre ha remarcat que la readmissió de l’Andreu era una prioritat, "ja que l’acomiadament d’un company que ha donat la cara per la majoria dels treballadors i treballadores d’aquesta empresa és un tema molt seriós".

El sindicat, des de les seves possibilitats, "petites per ser un sindicat nou i modest", manifesta que han informat tot el que han pogut sobre les raons reals de l’acomiadament de l’Andreu, "hem ajudat a recollir diners ja que no cobra nòmina i hem portat el cas als Plens de Districte, als actes on assistia l’Alcalde o algun directiu de TMB".

També remarca la COS que  Andreu de Cabo, tot i que és afiliat de la CGT, "no importen les sigles sindicals, sinó les persones i els seus comportaments". Par tant, asenyala que "Andreu de Cabo sempre serà un dels nostres, surti la sentencia que surti".

Intoxicació i manipulació

La COS puntualitza que "sis mesos després, i a pesar de tota la intoxicació i manipulació que han fet els sindicalistes de SIT, UGT i CCOO en relació al company Andreu de Cabo, el treballador i treballadora que vol coneix el cas de primera mà", ha tingut la possobilitat de saber-ho. Tot dient, que l'Andreu  ha assistit a les Assemblees Generals i ha anat desmentint tota la immundícia que, per "ordre de la Direcció, han anat inventant per les cotxeres els vividors sindicals, alguns CGOLS i alguns comandaments. Ells sabran com tenen la consciència de bruta, si és que encara recorden el que vol dir la paraula “consciència”".

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid