Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP aspira a “capgirar les estructures polítiques i econòmiques en clau independentista i d’esquerres”

En la presentació de la llista electoral de la candidatura CUP–Alternativa d’Esquerres per Girona, la formació es mostra convençuda d’obtenir representació el 25-N i es reivindica com un projecte “autènticament democratitzador”

27/10/2012 Política

La CUP aposta per "capgirar les estructures polítiques i econòmiques en clau independentista i d’esquerres”. El candidat de la CUP-Alternativa d'Esquerres per Girona, Lluc Salellas, ha reafirmat el seu compromís inequívoc envers la lluita pels drets socials i contra les retallades, i ha anunciat l’aposta ferma de la formació “per acabar amb el frau fiscal, establir mesures per una fiscalitat més justa i frenar els abusos del sistema financer”.

Salellas ha fet aquestes consideracions en un esmorzar popular que s'ha celebrat a Girona per presentar els 26 noms que conformen la llista electoral de la CUP-AE pa la circumscripció de Girona, després de fer públics els 5 primers. L'acte ha servit per presentar la CUP s’ha presentat com un projecte “autènticament democratitzador" i "una esmena general al sistema”.

En els parlaments polítics, l’alcaldessa de Viladamat Irene Palol, tercera de la llista, ha reivindicat la tasca de al CUP en l’àmbit municipal i ha dit assenyalat el repte de “traslladar al Parlament les formes participatives i transparents de fer política que estem desenvolupament als ajuntaments”.

El número dos de la candidatura, Toni Rico, ha fet una defensa dels Països Catalans com a marc nacional irrenunciable de la CUP, i ha manifestat el compromís de la CUP perquè el debat sobiranista incorpori la perspectiva territorial. Rico també ha aprofitat per reivindicar la necessitat d’intensificar les relacions de les comarques gironines amb la Catalunya Nord per “teixir el país pam a pam, i esborrar les fronteres que ens han imposat”.

Convençuda que obtindrà representació

Respecte a les perspectives electorals, la CUP s’ha mostrat convençuda que obtindrà representació a la circumscripció de Girona el proper 25 de novembre. “Estem creant grups de suport a la candidatura arreu del territori i la resposta està essent molt positiva”, han declarat.

La formació ha recordat que va multiplicar per vuit el nombre d’avals mínims requerits a la circumscripció de Girona, la qual cosa han valorat com “una injecció d’energia importantíssima”. A més, s’han mostrat convençuts que la ciutadania reconeixerà el compromís i esforç diari de la CUP als municipis, i farà confiança a aquesta opció el 25 de novembre.

26 persones arrelades al territori

Sobre l’equip de gent escollit per integrar la candidatura, la formació l’ha presentat com “una combinació de l’experiència institucional de la CUP als municipis amb la feina al carrer i el treball amb les entitats i els moviments populars”.

La llista és conformada per persones d’arreu de les comarques i d’àmbits i edats diferents, totes elles vinculades a múltiples moviments i col·lectius que treballen al territori. La CUP l’ha definida com una llista “oberta i diversa, amb gent lluitadora, honesta i compromesa”. A més de militància estricta de la CUP incorpora persones independents.

Salellas, Rico i Palol ocupen els tres primers llocs de la llista. El quart serà l’exregidor d’Independents Per Salt i històric independentista Ramon Muñoz. Finalment, la bredenca Neus Masferrer ocuparà el número cinc de la llista.

També destaquen dins la llista persones com Jackie Navinés, membre històrica d’Alternativa per la Garrotxa, Jack Massachs, dels Pagesos per la Dignitat Rural o Eduard Martí, activista del moviment en defensa del territori a l’Alt Empordà, entre d’altres.

D’altra banda, a la part final de la llista, simbòlicament, hi figuren alguns dels càrrecs institucionals de la CUP a les comarques gironines com el portaveu gironí Jordi Navarro, l’alcalde de Celrà Dani Cornellà o la regidora de Banyoles Sandra Pazos.

Valora
Vídeos
Presentació llista electoral de la candidatura CUP-AE per Girona
La Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa d'Esquerres per a la demarcació de Girona presenta aquest vídeo de l'acte de presentació de la llista per a les eleccions autonòmiques del proper 25 de novembre. En ell apareixen els integrants de la llista i una part dels parlaments de les tres persones que l'encapçalaran. Irene Palol, Toni Rico i Lluc Salellas.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid