Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CULTURA
El Correllengua no afluixa durant la Castanyada

Una dotzena de poblacions aprofitaran el cap de setmana llarg per celebrar el pas de la flama

01/11/2012 Cultura

Aquest cap de setmana, els panellets, moniatos i castanyes coincideixen amb el Correllengua i moltes poblacions aprofiten el pont per començar els actes per Tots Sants.

A Tàrrega (l’Urgell) la flama donarà caliu al llarg de quatre dies. A la capital de l’Urgell hi tocaran Naraina, Tremendos, i PD Rudeboy Afro-català, es representarà l’obra “Incendis”, el lingüista Joan Terrassa participarà a la xerrada “Panoràmica i camins del català”, hi haurà un xerrabars, el Concurs de Porronaires, una caminada per la llengua i moltes coses més.

Mataró (el Maresme) convidarà els vilatans a una sessió de música catalana a la Taverna de l’Atzucac, i Piera (l’Anoia) oferirà concert Castanyada Rock, on actuaran els grups Eina, Miquel del Roig, Strombers, Txarango i Ebri Knight. A Sant Vicenç dels Horts (el Baix Llobregat) divendres 2 hi tocaran Té Pebrots, Els Baratos i Eina.

Rubí (el Vallès Occidental) acollirà tot un seguit d’actes que faran córrer la llengua entre els ciutadans. Xirinacs es tornarà a erigir com a protagonista d’aquesta festa amb una xerrada sobre la seva figura, una exposició i el visionat de “De l’amnistia a la independència”. El Correbars i la cercavila seran els teloners de la lectura del manifest, a càrrec de Jordi Margarit, i a continuació hi haurà actuacions de cultura popular i dels grups Crousteau i Roger Margarit. A més, la mainada també podrà xalar amb jocs i activitats infantils, i els més grans també podran ballar amb les sardanes que oferirà la cobla Ciutat de Girona.

El Casal Popular La Guitza porta el Correllengua a Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental), on tindran lloc la xerrada “La situació sociolingüística del català” amb Pere Comellas, una botifarrada, actuacions infantils, actuacions populars i els concerts de Sergi Estella i els Assaltadors de Tàlems i Les Absentes.

A Ponent, Alguaire (el Segrià) podrà passar-s’ho bé amb una cercavila, el ball de bastons dels Merlinets i una ballada de sardanes, tot organitzat pels Amics de la Sardana. I a Linyola (el Pla d’Urgell) diumenge serà el dia escollit per celebrar l’arribada de la flama, que serà rebuda per una cercavila, la presentació del llibre de Jaume Clotet Lliures o morts, una botifarrada i l’actuació de Cesk Freixas.

L’ateneu popular La Trinxera ha preparat per al Vendrell (el Baix Penedès) un Correllengua ben animat: jocs infantils amb l’activitat “Mou la Llengua”, una tirada de bitlles, una cercavila, el concert de Josep Romeu i gresca a l’Ateneu fins les 3 de la matinada.

Tocant a mar, a la Costa Brava, la flama també hi ha arribat. A Blanes (la Selva) dissabte hi haurà activitats infantils, una xocolatada i una cercavila. Una mica més amunt, a Sant Feliu de Guíxols els actes es duran a terme a la plaça de Salvador Espriu, on, entre altres coses, es farà un lliurament de premis literaris.

Per acabar, a Sant Pol de Mar (el Maresme) arribarà per primera vegada la festa de la llengua, que celebrarà l’esdeveniment amb una mostra de cultura popular (tallers de ballada de gegants, de diables, etc.) i amb xerrades sobre la llengua.

Més informació al web de la CAL i al Mapa del Correllengua 2012.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid