Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11x12 Vaga d'estudiants
Barcelona viu una nova jornada de vaga estudiantil

La pluja no desanima els estudiants que han sortit avui al centre de Barcelona per reivindicar una universitat pública i de qualitat

11/10/2012 Educació

A les 12 del matí començava la manifestació a Plaça Universitat. Milers d'estudiants s'han aplegat contra la pujada de taxes i la reducció de beques.

Tot i la pluja i l'ampli desplegament policial, els estudiants no s'han desanimat i han sortit a Gran Via, han enfilat per Passeig de Gràcia i han continuat per Rosselló. Durant la marxa s'han llançat ous i pintura contra la Borsa de Barcelona i s'ha cremat un caixer de Catalunya Caixa. 

La manifestació acabava amb un acte a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), en què la PUDUP ha llegit el manifest en contra les polítiques del govern català. A més, s'han cremat reproduccions de butlletes per CiU i ninots amb la cara del President de la Generalitat. Malgrat la presència policial, els manifestants han llançat pintura contra la façana de la seu del partit.

Durant tota la marxa hi ha hagut un gran desplegament d'efectius policials. La brigada mòbil ha seguit els estudiants durant tota la manifestació. A més, també hi havia dispositius als carrers laterals i a punts clau del recorregut. A més, els antiavalots han acordonat la seu de CDC.

Des de la Diagonal

Al voltant de les 10 del matí un centenar d'estudiants tallaven la Diagonal a l'alçada de Palau Reial. La manifestació ha anat baixant per la Diagonal en direcció a Plaça Universitat amb crits a favor d'una universitat pública i de qualitat.

La presència dels Mossos ja s'ha fet palesa molt abans que comencés el tall. Un cop els estudiants eren a la Diagonal, una desena de furgons de la brigada mòbil els ha seguit tacant la manifestació. Més tard també s'hi ha afegit un helicòpter dels mossos. Els estudiants consideren "desproporcionat" el nombre de dispositius que s'han mobilitzat.

El bloc del campus Diagonall juntament amb els estudiants de l'escola industrial es mou cap a la manifestació convocada a les 12 del migdia a Plaça Universitat per mostrar el seu rebuig a la política de retallades i a la pujada de taxes d'enguany.

La PUDUP crida a la vaga

Des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública s'ha fet una crida a tots els estudiants perquè denunciessin la política de retallades i repressió del govern actual.

Aquestes retallades es tradueixen en centenars d'acomiadaments, la precarització de la situació laboral de docents i PAS, la massificació a les aules i la supressió d'oferta acadèmica.

Per aquest motiu, la PUDUP denuncia l'augment de taxes, l'insuficient sistema de beques i les polítiques de privatització del govern català.

De la mateixa manera, l'organització exigeix la rectificació dels preus i un diàleg obert sobre el futur de la universitat. També demana que s'acabin els acomiadaments de professors i PAS.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid