Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fènix 11-23
L'Exèrcit del Fènix arriba a la gran pantalla

 La història que d'un jove acusat per voler viure en català

27/10/2012 Cultura

"Fènix 11-23" és el títol amb què la història d'Èric Bertran fa el salt a la gran pantalla. La pel·lícula, que s'estrenarà el proper 9 de novembre, ha estat escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernàndez Vicens i dirigida per Joel Joan i Sergi Lara. A més, compta amb la interpretació de Nil Cardoner, Rosa Gàmiz, Àlex Casanovas, Roberto Álamo i Anna Wagener.

El llargmetratge es basa en la història real d'un jove que, amb només 14 anys, es va despertar una nit a casa seva sorprès per trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid. L'acusaven de terrorisme informàtic; el seu cas va arribar fins a l'Audiència Nacional.

L'Èric Betran havia creat un web inspirant-se en el llibre de J. K. Rowling, Harry Potter i l'Orde del Fènix. I signant amb el nom d'Exèrcit del Fènix, va enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l'etiquetatge en català. Aquest havia estat el seu crim. L'Èric Betran va ser acusat per voler defensar la seva llengua.

Després de vuit anys, un llibre autobiogràfic i una obra de teatre, l'Exèrcit del Fènix està preparat per conquerir la gran pantalla.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid