Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Èxit de l'estrena de l'obra teatral sobre la persecució d'Èric Bertran

6.2.07 "Èric i l'Exèrcit del Fènix" va ser tot un èxit. L'obra, basada en el cas d'Èric Bertran es va estrenar el passat divendres 26 de gener al Teatre-Auditori de Sant Cugat.  El teatre estava ple de gom a gom i es van vendre fins i tot les entrades de l'amfiteatre. L'obra es va convertir en un acte de suport al jove represaliat, un fet que va incomodar alguns dels assistents amb càrrec institucional.

06/02/2007 14:16 Política

L'obra exposa des d'un punt de vista absolutament realista la història personal de l'Èric Bertran, un jovenet que quan aleshores tenia 14 anys (24 de setembre del 2004)  va enviar un mail a una cadena de supermercats demanant que etiquetessin els productes en català. L'Èric va "amenaçar" metafòricament que si no ho feien els enviaria el seu exèrcit del Fènix, nom que rep la seva pàgina web. A partir d'aquest mail, es desancadenen tot un seguit de fets que l'obra, a partir del llibre que va escriure l'Èric amb l'ajut del Víctor Alexandre, narra amb absoluta claredat. L'obra explica com s'emporten a l'Èric a Madrid a declarar acusat de terrorista, l'assetjament escolar que va patiramb el canvi de centre escolar conseqüent, l'assetjament de la fiscal i la psicòloga espanyola, el patiment de la mare, el pare i el germà, la resolució del cas després de dos anys, .... L'obra és, en definitiva, un cant als drets dels Països Catalans a partir de l'experiència surrealista i a la vegada real d'aquest jove de catorze anys que és evident que, després d'una vivència com aquesta, difícilment pot tornar a ser el mateix noi que era abans. El missatge final és el més interessant !!  " Els Països Catalans som com el fènix: un ocellet que sempre acaba ressorgint de les seves cendres ".


Moltes personalitats a l'estrena
Un gran nombre de personatges públics van assistir a l'estrena de l'obra de Víctor Alexandre, com Joel Joan, que ha comprat recentment els drets de l'obra per fer-ne una pel·lícula, el conseller de cultura Joan Manuel Tresserras, l'alcalde Lluís Recoder, la tinent d'alcalde de cultura Àngels Solé i un gran nombre de regidors i diputats. 

Aplaudiments
Els assistents van gaudir dels 90 minuts que va durar l'obra, fins al punt que van aplaudir en diversos moments interrompent l'actuació dels personatges. En acabar l'espectacle, el públic es va posar dret i va mostrar així el seu suport a l'Èric i a la seva família, que també van assistir a l'estrena. Al final de l'obra, especialment els més joves van expressar el seu seu suport a l'Èric amb crits d'"Independència" durant força estona.teatrefinal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fitxa tècnica i repartiment de l'obra:

 Text: Víctor Alexandre
Direcció: Pere Planella
Coordinació: Teresa Canas
Repartiment: Èric-Marcel Borràs
                  Mare-Rosa Andreu
                  Pare-Xavier Fernàndez
                  Fiscal, psicòloga i secretària escolar-Montse Pérez
                  Capità, psicòleg i ajudant de fiscal-Manel Sans
                  Germà i advocat-Jaume Ulled
                  Sergent, intèrpret i tutor-Santi Ibañez
                  Oumy-Carol Muakuku

Per saber-ne més:

'Èric i l'exèrcit del Fènix' aconsegueix un ple absolut en la seva estrena al Teatre-Auditori

 L'obra de Víctor Alexandre suscita diferents reaccions en la plana política present

 S'estrena el web de l'obra teatral "Èric i l'Exèrcit del Fènix"

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid