Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els cooperants de la Flota per la Llibertat es querellen contra Israel

Dos dels cooperants de la Flota per la Llibertat que va ser atacada el 31 de maig per l'exèrcit d'Israel quan portava ajuda humanitària a la franja de Gaza, Manuel Tapial i Laura Arau, han presentat aquest divendres una querella contra Israel. En concret, contra set dels seus ministres per un suposat delicte de lesa humanitat i delictes contra persones internacionalment protegides, és dir, delictes de guerra.
 
En total s'han presentat cinc querelles que podrien ser ampliades. S'acusa Israel d'haver assaltat violentament el vaixell i haver torturat els seus ocupants.

24/07/2010 01:00 Drets i Llibertats

Es tracta de les primeres denúncies que es presenten a Europa per aquest cas. En concret, l'advocat de Manuel Tapial, Laura Arau i David Segarra ha presentat cinc querelles criminals. Tres com acusació particular en representació dels tres afectats i dues més com acusacions populars. La primera de part de Cultura Pau i Solidaritat Inés Santamaría, associació participant en la flota per part de l'Estat i que té configuració consultiva en temes sobre Palestina i està reconeguda per l'ONU i la segona, en nom del Comitè de Solidaritat en la causa àrab. Segons l'advocat, Enrique Santiago, les querelles són ampliables si arrel del fruit de la investigació hi ha nous indicis.

Santiago defensa que l'atac es va produir contra tres persones que viatjaven acreditades com a periodistes i que en un conflicte armat com el que l'ONU reconeix que existeix entre Israel i Palestina es d'aplicació el conveni de Ginebra. En aquest context, i amb la seva condició d'informadors haurien d'haver estat especialment protegits.

Per saber-ne més:

Els cooperants Arau i Tapial presentaran una querella contra el govern israelià a Madrid 

 

Arau, Tapial i Segarra critiquen al govern espanyol i a l'exèrcit israelià a l'aerport del Prat 

Laura Arau torna a casa
 
L'EI condemna l'atac d'Israel
 
Clam contra l'estat d'Israel arreu dels Països Catalans
 
Palestina.cat
 
 
 
La CUP qualifica d'intolerable la matança de civils en l'atac a la "Flota per la Llibertat"  

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid