Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Marxa per la Llibertat de Gaza manté la fermesa malgrat els obstacles d'Egipte

La Marxa per la Llibertat de Gaza concentrada a El Caire anuncia que no es dissoldrà fins que pugui entrar a la franja de Gaza
.

El gruix d’activistes de la Marxa per la Llibertat de Gaza reuneix més de 500 persones de 23 nacionalitats diferents, entre les quals 10 membres de la Delegació catalana de la Marxa. L'objectiu: trencar el bloqueig que pateix la Franja de Gaza.

Els manifestants han declarat que no es dissoldran fins que el govern egipci obri la frontera de Rafah per deixar pas a la Marxa i el comboi de medicaments i altres productes de primera necessitat adreçats a la població civil palestina. No obstant això les autoritats egípcies segueixen bloquejant l’accés de Rafah a la Franja de Gaza.


Heidy Epstein i l’activista catalana Teresa Sala inicien una vaga de fam a El Caire:

29/12/2009 20:22 Internacional

Entre els concentrats davant de l’edifici de Nacions Unides de El Caire hi ha la reconeguda activista jueva i supervivent de l’holocaust, Heidy Epstein, que ha iniciat aquest matí una vaga de fam indefinida a la qual s’ha afegit la catalana de 63 anys Teresa Sala, membre de la Plataforma Aturem la Guerra.

L’objectiu de les vaguistes és incrementar la pressió al govern egipci i als governs de la Comunitat Internacional perquè la Marxa pugui accedir a la Franja de Gaza.

L'activista catalana de l'organització Xarxa d'Enllaç amb Palestina Teresa Sala va començar ahir una vaga de fam davant de la seu de les Nacions Unides al Caire (Egipte), on és amb dues catalanes més, perquè se li permeti passar a Gaza i assistir a una marxa internacional propalestina.

Abans d'ahir es va complir el primer aniversari del començament de l'atac contra la franja de Gaza per part d'Israel, de manera que desenes d'activistes intenten accedir a Palestina per mostrar la seva "solidaritat" amb el milió i mig d'habitants de la zona.


La nord-americana Hedy Epstein té 85 anys i va sobreviure l'Holocaust. Ahir va iniciar una vaga de fam a El Caire per protestar contra la decisió d'Egipte de no permetre a cenetenars d'activistes propalestins arribar a Gaza. "He participat en la lluita pels drets humans i civils la major part de la meva vida, he enviat cartes i telegrames i ara correus electrònics, però arriba un moment en la vida en què un ha de fer un pas extraordinari, i aquest pas extraordinari per a mi és declarar-en vaga de fam ", va manifestar Hedy Epstein asseguda davant de la seu de l'ONU a la capital egípcia.

La veterana activista, els pares de la qual van morir en el camp de concentració nazi d'Auschwitz el 1942, subratlla que amb el seu gest vol pressionar el govern egipci "que està impedint que 1.400 persones de 42 països entrin a Gaza".

Hedy Epstein forma part d'una iniciativa internacional en la qual participen més de 1.400 activistes d'arreu del món que volen arribar a Gaza des d'Egipte per expressar la seva solidaritat amb la població en complir un any de la matança de Gaza.

"L'únic que volem fer és entrar a Gaza i dir a la gent que hi viu: 'No esteu sols, hi ha gent que ha tret temps del seu treball, que està lluny de les seves famílies i ha vingut aquí per estar amb vosaltres i fer-vos saber que pensen en vosaltres i us donen suport", va assenyalar Epstein.

Els activistes van anar arribant a Egipte en els últims dies, amb la intenció d'entrar a Gaza per portar una mica d'ajuda mèdica i material escolar, però sobretot per participar el 31 de desembre en una marxa en solidaritat amb el poble palestí i de condemna al bloqueig impost.


Situació dels catalans retinguts a Egipte


D’altra banda, davant la negativa del govern egipci d’obrir el pas de la franja de Gaza, 400 activistes han intentat arribar fins a la frontera de Rafah per diferents mitjans de transport. Tres grups de catalans ho han intentat però la policia egipcia els ho ha impedit.


La situació actual dels activistes catalans és la següent:   

•    Un grup de 4 activistes catalans juntament amb altres internacionals, es troben a 2 km d’Al-Arish direcció a Rafah, retinguts per 40 antiavalots egípcis.   

•    Un segon grup de 4 activistes catalans que van emprendre el camí cap a la frontera amb Gaza ahir diumenge i que des de llavors no se’n té cap notícia. La policia egípcia i el cònsol espanyol a El Caire han declarat que desconeixen la situació d’aquests. Els familiars demanen tenir informació per part de l’ambaixador, ja que el cònsol no  ha precisat quina és la seva situació.

La societat civil catalana dóna suport a la Marxa per la Llibertat
Una trentena d’organitzacions i diversos partits polítics catalans, així com una cinquantena d'intel·lectuals, diputats i artistes catalans han presentat un Manifest de suport a la Marxa per la Llibertat de Gaza.
 
Comunicat de solidaritat del Casal Manel Viusà de Vic

Des del Casal Independentista i Popular Manel Viusà de Vic manifestem la nostra solidaritat amb els i les activistes que participen en La Marxa per la Llibertat de Gaza. Aquesta iniciativa solidària internacional amb el poble palestí va iniciar-se el passat 27 de desembre de 2009. Hi participen centenars de persones de més de 40 nacionalitats diferents d'arreu del món. Des de Catalunya també s'ha organitzat una delegació, en la qual hi participen tres osonencs.

La Marxa per la Llibertat de Gaza és una iniciativa internacional amb la finalitat de trencar el bloqueig existent per part d'Israel sobre la Franja de Gaza; una flagrant violació del dret internacional que ha conduït a l'actual crisi humanitària que pateix la seva població. El dia de l'inici de la Marxa s'ha fet coincidir amb el primer aniversari de la massacre de més de 1.400 civils palestins de Gaza per part de l'exèrcit israelià.

En aquests primers dies hem pogut constatar que els governs egipci i israelià estan intentant bloquejat la Marxa. Tanmateix, també estem convençudes que la força de l'acció no-violenta i la solidaritat entre els pobles podrà més que la força de les seves armes.

Des de Vic, esperem que aquesta acció contribueixi a fer evident a nivell internacional el bloqueig israelià. Així mateix, esperem que serveixi perquè el govern egipci opti per l'obertura del pas de Rafah de la frontera amb Gaza. Només d'aquesta forma es podrà assistir a la població palestina de Gaza, per poder-ne cobrir les seves necessitats mèdiques. Expressem la nostra més gran solidaritat amb el poble palestí i amb totes les persones que lluiten per fer visible i denunciar les situacions inhumanes en què estan sotmesos. Esperem també que els mitjans de comunicació estiguin a l'altura de les circumstàncies i siguin capaços d'informar de manera responsable de La Marxa per la Llibertat de Gaza i les conseqüències del bloqueig israelià.

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid