Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització
Ja són més de 65.000 les visites a la carta que demana accions contra Vidal-Quadras

La carta afirma que les declaracions del popular "recorden perillosament el règim feixista militar de la dictadura de Franco"

02/10/2012 Política

Una revolució digital és el que han generat les amenaces d'Alejo Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu, plantejant una intervenció militar a Catalunya i per tant la suspensió de l'autonomia.

Dissabte l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la col·laboració de Help Catalonia, va elaborar una carta dirigida al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, demanant-li que prengués "les accions disciplinàries apropiades" contra Vidal-Quadras per unes declaracions que "són clarament d’una persona que no accepta el sistema democràtic i recorden perillosament el règim militar feixista de la dictadura de Franco", afirmava la missiva.

"Com a català espero una declaració clara del Parlament Europeu oposant-se a l’ús de la força armada contra les nacions i l’aplicació d’un dels més elementals drets democràtics i humans: l’autodeterminació", conclou l'escrit.

La carta va córrer com la pólvora des del web de l'ANC al Vallès Occidental i des de Help Catalonia. En les primeres 24 hores es van rebre més de 32.000 visites per enviar la missiva a Shulz, i aquest dimarts l'ANC ha informat que fins la mitjanit havia rebut ja més de 65.000 visites per enviar la petició, efectuades només en tres dies.

Visites que no comporten estrictament l'enviament de la carta a Schulz, tot i que sí en bona part. Segons ha explicat l'ANC a Llibertat.cat, és impossible saber quantes d'aquestes visites acaben finalment amb l'enviament de la carta, però destaca que "són 65.000 entrades al lloc del formulari que té com a contingut bàsic l’enviament de l’escrit".

El formulari d'enviament es tancarà la mitjanit de dimecres, quan l'ANC publicarà un resum de la campanya i la incidència que ha tingut a països d'arreu del món.

El Col·lectiu Emma també es dirigeix a Schulz

Paral·lelament, el Col·lectiu Emma s'ha sumat als milers de catalans i ha elaborat una carta dirigida a Schulz i signada pels eurodiputats catalans Raül Romeda i Ramon Tremosa i també per l'exeurodiputat Oriol Junqueras.

Al text, manifesta que "sota cap circumstància podem acceptar que un vicepresident del Parlament Europeu demani una intervenció militar contra ciutadans de la Unió que manifesten pacíficament les seves creences". Segons Emma, les amenaces de l'exdirigent del PP "violen la llibertat d'expressió de moltes persones a Catalunya i els procediments normals democràtics".

A més, remarca que com a vicepresident de la cambra "hauria de respectar els principis fonamentals de la Unió". Per això "no acceptem que ningú inciti les forces militars per resoldre els conflictes dins de la Unió" i demana a Schulz que reaccioni "amb fermesa" a aquestes declaracions" i que s'asseguri que Vidal-Quadras es disculpa públicament. 

"En cas contrari, estem segurs que prendrà les mesures necessàries per restaurar l'honor d'aquesta càmera democràtica", clou.

Valora
Vídeos
Declaracions d'Alejo Vidal-Quadras a Intereconomía
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid