Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Animalista
Iniciativa Animalista presenta un informe sobre "el tir i arrossegament"

L’estudi mostra el no respecta els drets més bàsics dels èquids, animals amb capacitat de sentir i patir i amb interessos que són constantment vulnerats amb aquestes pràctiques d’entreteniment

17/10/2012 Drets i Llibertats

La Plataforma Iniciativa Animalista ha publicat recentment en la seua pàgina web un informe elaborat pel seu equip d’investigació sobre el tir i arrossegament. És un treball que forma part d’un conjunt amb el qual es vol posar llum sobre la realitat dels animals utilitzats per a entreteniment al País Valencià sota els paraigües de l’esport i la tradició. 

L’estudi mostra que aquesta pràctica d’arrels contemporànies, malgrat la seua estètica, no respecta els drets més bàsics dels èquids, animals amb capacitat de sentir i patir i amb interessos que són constantment vulnerats amb aquestes pràctiques d’entreteniment. 

Tot i que contempla una certa forma d’estima pels animals, està esbiaixada per l’especisme, un prejudici dotat d'una ideologia que justifica aquesta supeditació dels interessos d’individus amb capacitat de sentir i patir als dels humans com a membres de l’espècie “superior”. El document vol remarcar que cal corregir aquest biaix i establir una relació de respecte pels drets dels altres animals, també dels que tenen limitat el dret a la llibertat per la domesticació.  

És un treball més que s'aporta des d'Iniciativa Animalista amb l'objectiu d'anar dotant de fonamentació teòrica tota la militància animalista i que aquesta no es quede només amb la queixa i la frustració de poder fer poca cosa. Segons Iniciativa “ens cal continuar amb la mateixa línia i per això necessitem de suport i militància. Necessitem tot tipus de col·laboració per a continuar treballant amb la defensa dels drets de tots els animals”. Des de la Plataforma també es demana la col·laboració a les persones que ja són sòcies encoratjant-les a que participen amb els grups de treball que tenen i els que encara han de muntar.

Podeu accedir a l'informe ací, i també a altres treballs publicats per Iniciativa, com ara el llibre digital “Falles sense tortura”, que va aplegar nombroses opinions de personalitats de la societat valenciana o “Els animals als circs”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid