Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Himmne
Iniciativa Animalista se suma a les celebracions per haver declarat la UNESCO la Muixeranga patrimoni de la Humanitat

La Plataforma Iniciativa Animalista se suma a les celebracions i  felicitar a totes les persones que, amb el seu treball, l’han portat fins a aquesta fita.  També manifesta el seu reconeixement a totes les persones de les muixerangues que s’agermanen encara més amb els castells del Principat, declarats patrimoni immaterial de la humanitat l’any passat.

06/12/2011 Cultura
Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí La Festa inclou peces teatrals, processos i balls, entre les quals hi ha la Muixeranga, considerada himne no oficial del País Valencià | Autor: Generalitat Valenciana
Per a la plataforma, les festes de la Mare de Déu de la Salut acumulen història, tradició, esforç i alegria, i són l’antítesi de la fosca setmana taurina que comença quan s’apaga la llum de les muixerangues. Són, també, el referent de les persones que volen festa i que rebutgen l’abús i la tortura d’altres animals.

En aquesta línia, Iniciativa manifesta que es troba al costat del poble d’Algemesí durat aquests dies de celebració, ja que  ramarca que és el poble de la gent que cada any omple la plaça els dies 7 i 8 de setembre, que acompanya les processons i els valls, que alça i reforça les muixerangues i manté vius els valls dels bastonets i de la carxofa.

"És el poble que rebutja majoritàriament la setmana taurina, que s’allunya dels voltats de la plaça per a no formar part de la tortura.  El poble que, cada any, omple més d’una desena d’autobusos i marxa lluny de la barbàrie.  Que s’entristeix perquè Algemesí és protagonista als mitjans de comunicació a causa de les becerrades cadafaleres i no per les festes",  apunta la plataforma

Fa uns dies, la UNESCO va declarat les festes de la Mare de Déu de la Salut com a patrimoni immaterial de la Humanitat, en reconeixement al valor cultural i a la dimensió ritual, festiva i de participació comunitària.  El comitè de persones expertes va subratllar el compromís de la ciutadania d’Algemesí en el manteniment de la festa, que es remunta al segle XIII.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid