Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
El sindicat USTEC convoca noves mobilitzacions en defensa dels drets dels docents

El sindicat USTEC convoca noves mobilitzacions abans que finalitzi el curs, en previsió del deteriorament de les condicions laborals a mans del govern de Mas

16/06/2012 Educació

El sindicat d’ensenyament USTEC-STEs, que ja ha demanat la dimissió de la consellera Irene Rigau fa pocs dies, ha convocat noves mobilitzacions durant el mes de juny, amb la previsó que el Govern autonòmic aprofitarà l'estiu per vulnerar els drets laborals dels treballadors i treballadores d'ensenyament.

Després de la concentració del passat 12 de juny, aquest sindicat ha convocat, juntament amb CCOO, FETE-UGT i CGT una nova concentració  el dia 21 de juny a les 18,30 a la Rambla de Catalunya entre Ronda Universitat i Gran Via per expressar a la consellera conjuntament el rebuig del sector educatiu. Durant aquests dies també es realitzaran concentracions a diferents poblacions catalanes, especialment davant les seus dels Departament d'Ensenyament.

En una nota de premsa, la USTEC ha manifestat que "El Departament, sota l’excusa de reajustaments pressupostaris a causa de la crisi, actua com a amo i senyor, tot aplicant uns criteris diferents a cada lloc de treball en funció d’allò que li interessa reduir. És a dir, actua de manera totalment arbitrària i discrecional". Aquest sindicat denuncia que l'administració pretén suprimir llocs de treball dels Serveis Educatius com CREDA, CRP, EAP, ELIC, Camps d'Aprenentatge, sense tenir en compte les conseqüències sociofamiliars i educatives que comportarà aquesta mesura decidida des de la desraó del Govern.

En aquest sentit, adverteixen que amb  "l’excusa de la crisi i la necessitat d’economitzar és irresponsable quan no un simple engany per deteriorar encara més la qualitat de l’educació. La retallada agreuja encara més els sectors més necessitats, ja que afecta aquells serveis que donen suport als alumnes i famílies amb necessitats especials."

Interins precaris i inestables

Una xifra de més de 700 mestres i professors de secundària interins podrien perdre el seu lloc de treballa el curs vinent. En aquesta situació aquests treballadors no saben si treballaran o no el pròxim curs 2012-2013, segons els càlculs que apliquen les retallades. L'increment de la ràtio a les aules, de les hores lectives del professorat, i la nova normativa -que preveu no substituir els docents fins al desè dia lectiu-, plantegen un panorama negre per als ensenyants interins.

Amb l'augment de les hores de classe que haurà de fer cada ensenyant i del nombre d'estudiants per aula, uns 700 interins passaran a ser substituts, amb la incertesa de no saber quants dies treballaran al mes, un fet que implica una pèrdua d'estabilitat laboral per a un gruix d'ensenyants que actualment estaven en una situació activa. Quant als treballadors que es trobaven a les llistes de substituts la situació es preveu encara més negativa, ja que ni tan sols podran accedir a les substitucions puntuals durant el curs, a causa del número a la borsa.

Aquestes mesures del govern a mans de CiU farà que es multipliquin els aturats també en aquest sector, que comptava fins ara amb una relativa estabilitat laboral.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid