Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L'ateneu popular del Vendrell, en perill per les amenaces de la ultradreta

PxC, amb 5 regidors a l'Ajuntament, presenta una moció per deixar el Col·lectiu La Trinxera sense espai i sense conveni amb l'Ajuntament

09/09/2012 Drets i Llibertats

La ultradreta segueix acarnissant-se contra els col·lectius compromesos del Vendrell. Després d'aconseguir que l'Ajuntament iniciés una persecució contra el col·lectiu independentista La Trinxera per penjar cartells contra PxC, ara el partit racista intenta acabar amb l'organització i negar-li l'ús de l'ateneu popular del Vendrell.

La formació racista presentarà una moció al proper ple municipal amb l’objectiu de “denunciar i anul·lar el conveni administratiu de l’Ajuntament amb el Col·lectiu La Trinxera com la subvenció atorgada, així com la imposició de noves i més dures sancions al col·lectiu”, segons ha denunciat el mateix col·lectiu a Llibertat.cat.

Tal com ha explicat l'entitat, PxC demana el tancament de l’ateneu, l’anul·lació de la subvenció de 500 euros que l'Ajuntament atorga per l’organització del Correllengua i l’increment de la multa per encartellar sense el consentiment municipal, fins als 750 euros.

La Trinxera recorda que l’ateneu on està situat era un espai que abans "no tenia gairebé cap mena d’utilitat, es tractava d’una nau en mal estat que ha esdevingut, gràcies a la feina realitzada durant els últims anys, en un punt de trobada per a moltes persones i associacions". El seu tancament, per tant, comportaria "el desmantellament d’una part important del teixit associatiu del Vendrell", alerta.

Així mateix, denuncia que PxC vulgui acabar amb el Correllengua, "un dels pocs actes de reivindicació cultural que es realitzen al nostre municipi". Per aquest motiu el col·lectiu entén que PxC intenta "suprimir aquelles opinions o veus crítiques que s’oposen al seu ideari".

PxC també pretén que l'Ajuntament posi fi al conveni que manté amb La Trinxera adduint que "està emparentat amb la CUP", fet que pels racistes invalida el conveni, ja que aquest especifica que el local ha de ser d’ús exclusiu per a l’organització juvenil.

Al local de la Trinxera s'hi reuneixen, a més de la CUP, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Cooperativa de Consum del Vendrell i l’Orgull Roig i Negre. "Si ens regim pel criteri de PxC, estem igualment emparentats amb totes aquests organitzacions", critica el col·lectiu.

"Prova fefaent que el Col·lectiu La Trinxera i el partit polític CUP són la mateixa cosa, és l’edició conjunta dels cartells “Per la festa major, l’estelada al balcó!” que es van enganxar massivament per la vila al juliol i anaven signats pels logos de les dues organitzacions”. Aquest és el tercer punt de la moció presentada pel partit ultradretà.

La moció també fa esment a les encartellades que l’organització juvenil ha realitzat al llarg de les últimes setmanes i demana que s'augmenti la sanció interposada al col·lectiu fins als 750 euros. "Una vegada més es fa palès el fet que l’esmentada ordenança municipal ha esdevingut una eina per a restringir el dret a la llibertat d’expressió", denuncia l'entitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid