Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Milers de persones refermen el clam independentista de la Diada a Barcelona

L'ANC insisteix que la concentració era per recordar a Mas "que el clam de l'11 de Setembre és inequívocament independentista"

21/09/2012 Política

Milers de persones es van concentrar aquest dijous al vespre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per refermar el clam independentista que hi va haver a la manifestació multitudinària de la Diada de l'11 de Setembre.

La concentració, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), es va celebrar amb motiu de l'arribada del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, a Barcelona després de la seva trobada amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a La Moncloa. Una reunió que va servir a Mas per adonar-se que el pacte fiscal és un "camí tancat", segons va afirmar ell mateix en la posterior roda de premsa que va realitzar des de la delegació del Govern a Madrid.

L'ANC va convocar la concentració per deixar clar a Mas que "l'esperit de l'11-S seguirà viu fins el dia que assolim l'estat propi". A la convocatòria s'hi va afegir la JNC, però en el seu cas per donar suport a Mas amb les pancartes "#totsambelpresident" i "Catalonia is not Spain".

Qui també va expressar el seu suport a Mas va ser Òmnium Cultural. Representants de l'entitat i altres personalitats com Isona Passola, Ventura Pons, Xavier Rubert de Ventós, Jaume Sobrequés, Salvador Giner o Vicent Sanchis van rebre el president quan aquest va sortir del Palau de la Generalitat i van cantar Els Segadors.

No ho van fer els representants de l'ANC. De fet, l'assemblea ha recalcat en un comunicat que la concentració era per recordar a Mas "que el clam de l'11 de Setembre és inequívocament independentista". "L'ANC ha convocat la concentració per deixar clar que els catalans van sortir al carrer aquest 11 de setembre per tal que Catalunya esdevingui el proper estat d’Europa i per reclamar al Govern que actuï en consequència", manifesta.

En declaracions als mitjans, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va recordar a Mas que "ara sí, sense dilació, cal encetar el camí cap a la independència". "Si algú tenia algun dubte, avui s'han dissipat, i no es pot esperar més", va afirmar.

Milers de persones, fins a 4.000 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, van omplir la Plaça Sant Jaume de gom a gom a partir de les set del vespre inundant l'espai d'estelades i crits a favor de la independència. Una protesta difosa a través de les xarxes socials a partir del migdia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid