Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
Castellanos: "La situació política no podrà ser la mateixa després d'aquesta mobilització"

L'ANC valora la que ha estat la manifestació més gran que hi ha hagut mai a Europa, segons diversos observadors

12/09/2012 Política

L'endemà de la manifestació més multitudinària de la història, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebra l'èxit d'una mobilització que ha evidenciat la voluntat del poble català d'esdevenir un estat independent. L'assemblea en fa un balanç molt positiu i destaca la il·lusió dels catalans per esdevenir independents.

La valoració l'ha fet aquest dimecres el vicepresident de l'ANC, Carles Castellanos, el qual en una entrevista al 324 ha revelat que segons diversos observadors la d'aquesta Diada ha estat la manifestació més gran que hi ha hagut mai a Europa.

Castellanos ha assegurat que "la situació política no podrà ser la mateixa després d'aquesta experiència mobilitzadora" i ha constatat que aquesta manifestació ha "posat la independència sobre taula com a projecte polític a curt termini". "La gran conquesta d'aquesta mobilització", ha dit, ha estat posar de manifest que "el poble català té clar que l'objectiu polític és la independència, que aquest és l'instrument polític que permetrà organitzar-nos segons la nostra voluntat".

En aquest sentit, considera que la resposta política ha d'estar a l'altura de les circumstàncies ja que "el poble català no s'ha de deixar d'escoltar; el poble diu que ja no creu en l'estat espanyol i que vol triar una altra via". Per tant, "alguna cosa s'ha de moure a nivell polític", ha advertit. I de fet ha assenyalat que els partits polítics "estan veient que cal fer un pas endavant i el faran de la manera que sigui". Divendres al migdia els representants de l'ANC es reuniran amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

La independència ja és "la voluntat majoritària"

Per Castellanos, l'afluència massiva de la marxa ha evidenciat "la voluntat majoritària" dels catalans, que no és altra que la de l'estat propi. A partir d'aquí, un cop aconseguida la majoria social -que es treballarà per ampliar- l'ANC entrarà en la fase de l'emplaçament de les institucions. "Estem a l'objectiu de la majoria social i ara estem entrant en la fase final d'emplaçar seriosament les institucions", ha indicat Castellanos.

En aquest sentit, ha avançat que a partir d'ara es promouran consultes als ajuntaments i es demanarà al Parlament que faci un pronunciament. "El poble català ha d'estar convençut que no pararem fins que hàgim aconseguit la independència", ha insistit, reiterant que aquest és l'objectiu fundacional de l'ANC.

Definir el tipus d'estat

Castellanos ha explicat que paral·lelament a l'avenç cap a la ruptura institucional i a la pugna per aconseguir un pronunciament més clar de les institucions, l'ANC treballarà a nivell d'elaboració política definint el tipus d'estat que es vol, elaborant unes bases per la constitució catalana -ja hi ha unes comissions que hi treballen- o creant instruments d'estat per expandir així la implantació de l'assemblea i aconseguir una majoria social molt més àmplia.

El vicepresident de l'ANC i històric militant independentista, però, ha advertit que "el procés és complex i hi haurà moltes vicissituds". En aquest context, ha indicat, "hem de poder assegurar que el nostre objectiu es pot arribar a aconseguir, hem de demanar al poble català que continuï insistint i donant-nos suport".

Valora
Vídeos

Carles Castellanos és entrevistat en qualitat de vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al programa Entrevista del Canal 3.24 emès l'endemà de la manifestació de l'Onze de Setembre de 2012

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid