Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Concentració per recordar que "l'única via possible és la independència"

L'ANC crida a rebre el president català amb una concentració a la Plaça Sant Jaume (19.30h) sota el lema "Catalunya nou estat d'Europa", el mateix que l'11-S

20/09/2012 Política

Amb l'objectiu de "seguir recordant" que "l'única via possible és la independència", l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Després que aquest migdia el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi constatat finalment que el pacte fiscal és un "camí tancat" confirmant així el rebuig del president espanyol, Mariano Rajoy, al concert econòmic, l'ANC considera que és hora de deixar clar a Mas que "l'esperit de l'11S seguirà viu fins el dia que assolim l'estat propi".

L'ANC convoca aquesta concentració urgent perquè Mas "es trobi novament amb la voluntat que vam expressar massivament la diada de l'11 de Setembre" en la seva tornada de Madrid al Palau de la Generalitat.

L'assemblea, que va aconseguir convocar un milió i mig de persones al centre de Barcelona per la Diada, demana que els ciutadans es concentrin avui a la plaça Sant Jaume amb estelades per acompanyar exactament el mateix lema que l'11-S: "Catalunya nou estat d'Europa". 

Per la independència dels Països Catalans

El cantautor Feliu Ventura ha suggerit a través de Twitter que la gent assisteixi a la concentració amb una pancarta per demanar la independència dels Països Catalans sota el lema "Que la prudència no ens faci traïdors".

"El camí cap a la consecució d'un estat independent

En un comunicat emès després de la reunió entre Mas i Rajoy a La Moncloa, l'ANC ha refermat la seva aposta perquè iniciï "el camí cap a la consecució d'un estat independent" responent així al clam històric d’aquest 11 de setembre.

L'assemblea remarca que aquest camí "ha de ser irreversible i ferm, amb un calendari establert que no s’allargui en excés amb el temps" i assenyala que l’han de fer junts Govern, institucions i societat civil. "Si Mas actua en aquesta direcció de manera inequívoca, comptarà amb el suport de l’ANC", manifesta.

Així mateix, l’Assemblea Nacional Catalana es compromet a seguir treballant per ampliar la majoria social ja existent al país favorable a la independència a través d'"un projecte constructiu i inclusiu que compta amb tots els catalans que desitgin viure en un país més just, pròsper i democràtic".

Valora
Vídeos

Carles Castellanos és entrevistat en qualitat de vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al programa Entrevista del Canal 3.24 emès l'endemà de la manifestació de l'Onze de Setembre de 2012

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid