Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Llibertat.cat rep una ordre judicial per eliminar el testimoni d'una agressió policial

Recentment Llibertat.cat ha rebut un missatge dels Mossos d'Esquadra amb una citació judicial que ordena l'eliminació dels continguts de la denúncia d'una agressió policial, una nova mostra de censura de la justícia espanyola que podria haver arribat a altres mitjans

14/09/2012 Drets i Llibertats

Llibertat.cat ha rebut un missatge dels Mossos d'Esquadra en relació a una citació judicial que ordena que s'eliminin els continguts de la denúncia d'una agressió d'agents dels Mossos d'Esquadra.

Es tracta d'una citació que exigeix l'eliminació de la informació i el vídeo del testimoni de Sergi García, de 33 anys, un ciutadà que va denunciar en una gravació audiovisiual les agressions i vexacions de què va ser objecte després de la cassolada popular davant de la seu del PP de Barcelona del passat 13 de juliol. Curiosament el vídeo que s'enllaçava des de Llibertat.cat està inactiu des fa uns dies, ja que Youtube l'ha eliminat per les pressions i les diligències judicials que es porten a terme per silenciar aquest testimoni i víctima tan molest.

Aquesta nova mostra de censura de la justícia espanyola podria haver arribat a altres mitjans. Així, segons ha pogut saber Llibertat.cat, rereguardaenmoviment.org ha estat directament denunciada per haver promogut el contingut audiovisual d'aquesta denúncia pública.

La gravetat d'aquest fet rau en el fet que es persegueix judicialment i policialment una denúncia de vulneració dels drets humans, quan precisament tant els sistema judicial com la policia haurien d'haver obert una investigació per depurar responsabilitats en aquests fets tan greus.

A Twitter aquest notícia de censura ha corregut com la pólvora amb les etiquetes #censura, #holacensura i #holadictadura.

El manifestant de 33 anys va patir una violenta actuació policial el passat juliol, segons el seu testimoni, quan ja s'havia acomiadat dels dos familiars amb qui havia anat a manifestar-se i es dirigia tot sol cap a l'estació de metro de plaça de Catalunya.

A la confluència de la rambla de Catalunya amb la ronda de la Universitat un contingent d'antiavalots (unitat ARRO Barcelona) el va interceptar amb molta violència. Va rebre cops, i va ser reduït i emmanillat davant la presència dels vianants i, finalment, fou traslladat fins un furgó policial on diversos agents el van seguir pegant. Segons va denunciar, l'agressió més greu la va practicar el cap del dispositiu, qui li va propinar un fort cop de puny a la cara.

Va passar dos dies tancat als calabossos de la comissaria de Les Corts, segons va explicar la seva germana, que considera que aquestes 48 hores van fer que les marques de les agressions ja no fossin tan visibles quan l'agredit va declarar davant del jutge de guàrdia. Només abandonar els calabossos de la Ciutat de la Justícia va ser atès a un centre mèdic, on li van fer un informe que adjuntarà a la denuncia contra els policies.

Justament aquest divendres Llibertat.cat s'ha fet ressò de l'acte de censura des de la secció "Humor amb llibertat", en homenatge a la revista La Tralla de fa un segle i per demostrar que en 100 anys les coses no han canviat tant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid