Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denuncien agents de paisà dels Mossos per apallissar dues persones a les festes de Gràcia

24.08.07 Agents de paisà dels Mossos d’Esquadra van agredir a dues persones, militants de l’Esquerra Independentista, que tornaven cap a casa després d'haver assistir a les Festes de Gràcia, tal i com recull en primera mà  Alerta Solidària.

24/08/2007 19:08 Política
Segons els relats de denúncia als que ha tingut accés l'organització antirepressiva, quan faltaven pocs minuts per les 6 del matí, al carrer Torrent de l’Olla, un home i una dona van ser assaltats per  agents de paisà dels Mossos d’Esquadra. Durant 20 minuts van estar separats i van haver de suportar els insults i cops dels agents a la cara i al cos.
 
En aquest temps, la noia va ser identificada i registrada corporalment mentre se l’humiliava i insultava. Quan intentava atansar-se al seu company, l’empenyien i la llançaven a terra. Pel que fa a l’home agredit, que en cap cas va ser identificat per cap agent, va rebre diversos cops a la cara amb el palmell obert. Va ser insultat per la seva ideologia independentista i, en un moment que li sonà el mòbil, els Mossos li van retirar per no retornar-li mai més.
 
Els Mossos es dirigiren a les dues persones agredides en castellà, amb molta violència i prepotència.Als dos agredits els van ensenyar una placa just en el moment de l’assalt però més tard, quan els demanaren el número d’identificació, cap d’ells accedí a donar-lo. De fet, un cop els Mossos van deixar-los sols, els dos agredits els van seguir una estona, reclamant-los el mòbil robat i els números de placa.
 
En aquell moment un dels agents, amb un to més conciliador li aconsellà que ho deixés córrer, que no havia passat res.
 
Reproduïm el comunicat de denúncia elaborat des de la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia i Alerta Solidària amb el suport de la Comissió de Festes Populars i la Comissió de Festes de Sant Pere Màrtir.
 
Balanç d’unes festes: problemes de fons sense resoldre
Comunicat en relació a la violència policial durant les Festes Majors de Gràcia’07
Llençar agents de policia, educats per a la confrontació i l’acció violenta, és a dir, les brigades antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, com primers elements per a convèncer la gent d’abandonar els carrers no és la solució a un problema que l’Ajuntament no vol resoldre: la contradicció de promocionar arreu d’Europa una de les majors festes populars, amb la conseqüent invasió massiva de turistes joves, i alhora voler imposar una parada en sec, a les 3 de la matinada, a tots els carrers i places organitzadores de festes deixant sense cap opció alternativa a aquests milers de persones per continuar l’oci lluny dels carrers i la molèstia per al veïnat.

L’Ajuntament de Barcelona ha defugit sistemàticament les conclusions dels debats generats pel propi teixit associatiu i veïnal de la Vila de Gràcia, primer interessat en tenir unes festes tranquil·les, en les que es critica el model de festes basat en la massificació, la esponsorització de conegudes marques alcohòliques i la criminalització sistemàtica a col·lectius polítics que any rere any reben traves administratives per a realitzar les seves propostes, tant d’oci com culturals i en definitiva de model alternatiu d’organització i gestió no comercial de l’espai que ocupen.

En aquest sentit, les entitats sotasignants, coneixedores dels incidents ocorreguts aquests dies en la nostra Vila, i de l’agressió patida per dues companyes independentistes, la nit del dijous 16 d’agost en mans d’agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, denunciem:

- La impunitat policial amb la que actuen els policies, especialment els agents de paisà, que escapen a tot tipus de control i actuen, any rere any, amb major prepotència i violència.

- La mala gestió de l’Ajuntament, incapaç d’oferir solucions a problemes de la seva responsabilitat que no passin per la porra i les pallisses policials, ja siguin de la Guàrdia Urbana o dels Mossos d’Esquadra.

- La promoció de les Festes Majors com a bé de consum comercial i no de socialització popular de l’espai i de promoció i suport a l’organització veïnal sense finalitats de lucre, encara predominant en les nostres Festes a desgrat del Consistori.

Insistir en les mateixes receptes que no curen la malaltia sinó l’agreugen, en medicina se’n diu negligència. En canvi, per al nostre ajuntament, no passa res. Com el que li va dir el Mossos a les dues persones que, la nit del dijous 16 d’agost van ser per ell colpejades, insultades, retingudes i robades: “Tranquils. Aquí no passa res”. Fins l’any que ve.

Comissió Antirepressiva de Gràcia, Alerta Solidària, Comissió de Festes Populars, Comissió de Festes Sant Pere Màrtir
 
 
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid