Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La censura no impedeix l’èxit de les IV jornades per la prevenció de la tortura

La Coordinadora estatal per la Prevenció de la Tortura ha emès un comunicat en què celebra l’èxit de les jornades realitzades aquest cap de setmana a Sevilla malgrat la prohibició de la Diputació.
Per Eva Pous, representant d’Alerta Solidària a les jornades, la censura que forçà el canvi de local de La Casa de la Provincia a la seu de l’Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía) no impedí la important assistència de persones vora la vuitantena així com l’elevat nivell de discussió i debat.

08/03/2010 14:47 Drets i Llibertats
Membres de la judicatura, professionals mèdics, representants universitaris de diferents àmbits i experts defensors dels drets humans han complert amb la cita que s’inicià a Barcelona el 2006.La censura imposada per la Diputació de Sevilla fou originada per al pressió d’un diari espanyolista que denuncià la cessió de l’espai públic per a un acte amb participació abertzale.
 
La CPT va denunciar que la jornada de divendres va quedar interrompuda amb l’avís telefònic, una hora abans de reprendre la sessió de la tarda, i sense possible alternativa que quedar-se al carrer. L’organtizació de les jornades va resoldre l’inconvenient gràcies a la coordinació dels membres andalusos de la CPT (Grupo 17 de Marzo, Federación
 
Enlace y Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía). La causa inicial de tot plegat fou la persecució a l’Esquerra Independentista basca ja que una ponent a les jornades és militant d’aquest moviment polític i fou presentada, per la premsa espanyolista, com “la batasuna”. La CPT afegeix aquesta censura patida a la llarga llista de traves que pateix per part d’organismes oficials pel sol fet de posar sobre la taula la realitat oculta de la tortura a l’Estat espanyol. 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid