Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
Unes 4.000 persones es manifesten al Camp de Tarragona per la independència i el socialisme

L'Esquerra Independentista del Camp valora la Diada com un èxit tot i mantenir la manifestació a la tarda

12/09/2012 Política

Sota el lema “Ni pacte fiscal, ni pacte social. Independència i socialisme. Països Catalans”, milers de persones -4.000 segons l'organització- es van manifestar aquest dimarts a Reus en la convocatòria del Camp de Tarragona.

La Comissió 11 de Setembre, encarregada d'organitzar els actes al Camp, ha valorat la manifestació com un èxit i assegura que s'ha convertit en l’edició més multitudinària tot i celebrar-se a la tarda i coincidir per tant amb la manifestació de Barcelona.

La manifestació va sortir del Mercat Central a la Plaça del Teatre i durant el seu recorregut s’hi van poder sentir diversos càntics reivindicatius amb la nació sencera i molt crítics amb el catalanisme que governa les institucions catalanes. Així, es van poder sentir crits com "Amb Convergència no hi ha independència”, “Ni França ni Espanya: Països Catalans” o “Sense les dones no hi ha revolució”.

La manifestació va acabar amb un acte polític a la Plaça del Teatre on diversos representants de les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Camp van reafirmar la seva voluntat de "combatre les agressions contra els drets socials i nacionals que pateix la classe treballadora catalana a mans de la dreta catalana i espanyola", i de "seguir sent un moviment que basteix un contrapoder als interessos del poble català tot i la contínua repressió als moviments socials (especialment als vaguistes) que practiquen els governs del PP i CiU".

Actes durant tot el dia

Tarragona va celebrar la Diada Nacional amb tota mena d’actes culturals, festius i reivindicatius. Seguint la convocatòria de la Comissió 11 de Setembre -que ha aconseguit finançar la jornada parcialment a través d’una campanya de micromecenatge-, els participants van poder gaudir d’un esmorzar popular, una cercavila amb correfocs, una actuació castellera de les quatre colles de la ciutat, una actuació de cant coral i un dinar popular, mentre que els més menuts comptaven amb activitats pròpies com jocs infantils i contacontes.

Durant el matí, diverses entitats van muntar les seves parades per donar-se a conèixer i vendre material, com per exemple estelades i samarretes de caire reivindicatiu independentista. A les 12.15 es van realitzar els parlaments, on els representants de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la campanya “A Mallorca en català” i l’Assemblea Docent de Tarragona van exposar la seva visió de la situació del país i de la resposta que cal donar als atacs als drets nacionals i socials dels catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid