Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
Unes 4.000 persones es manifesten al Camp de Tarragona per la independència i el socialisme

L'Esquerra Independentista del Camp valora la Diada com un èxit tot i mantenir la manifestació a la tarda

12/09/2012 Política

Sota el lema “Ni pacte fiscal, ni pacte social. Independència i socialisme. Països Catalans”, milers de persones -4.000 segons l'organització- es van manifestar aquest dimarts a Reus en la convocatòria del Camp de Tarragona.

La Comissió 11 de Setembre, encarregada d'organitzar els actes al Camp, ha valorat la manifestació com un èxit i assegura que s'ha convertit en l’edició més multitudinària tot i celebrar-se a la tarda i coincidir per tant amb la manifestació de Barcelona.

La manifestació va sortir del Mercat Central a la Plaça del Teatre i durant el seu recorregut s’hi van poder sentir diversos càntics reivindicatius amb la nació sencera i molt crítics amb el catalanisme que governa les institucions catalanes. Així, es van poder sentir crits com "Amb Convergència no hi ha independència”, “Ni França ni Espanya: Països Catalans” o “Sense les dones no hi ha revolució”.

La manifestació va acabar amb un acte polític a la Plaça del Teatre on diversos representants de les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Camp van reafirmar la seva voluntat de "combatre les agressions contra els drets socials i nacionals que pateix la classe treballadora catalana a mans de la dreta catalana i espanyola", i de "seguir sent un moviment que basteix un contrapoder als interessos del poble català tot i la contínua repressió als moviments socials (especialment als vaguistes) que practiquen els governs del PP i CiU".

Actes durant tot el dia

Tarragona va celebrar la Diada Nacional amb tota mena d’actes culturals, festius i reivindicatius. Seguint la convocatòria de la Comissió 11 de Setembre -que ha aconseguit finançar la jornada parcialment a través d’una campanya de micromecenatge-, els participants van poder gaudir d’un esmorzar popular, una cercavila amb correfocs, una actuació castellera de les quatre colles de la ciutat, una actuació de cant coral i un dinar popular, mentre que els més menuts comptaven amb activitats pròpies com jocs infantils i contacontes.

Durant el matí, diverses entitats van muntar les seves parades per donar-se a conèixer i vendre material, com per exemple estelades i samarretes de caire reivindicatiu independentista. A les 12.15 es van realitzar els parlaments, on els representants de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la campanya “A Mallorca en català” i l’Assemblea Docent de Tarragona van exposar la seva visió de la situació del país i de la resposta que cal donar als atacs als drets nacionals i socials dels catalans.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid