Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
La marxa més multitudinària dels últims anys a Girona

10.000 persones es manifesten per la independència a la marxa de la CUP i Arran

12/09/2012 Política

La manifestació convocada per la CUP i Arran amb motiu de la Diada ha congregat enguany prop de 10.000 persones, que han desfilat pels carrers de la ciutat, amb crits a favor dels drets nacionals i socials del poble catatalà.

La marxa, que es va celebrar excepcionalment al matí per no solapar-se amb les convocatòries de la tarda a Barcelona, ha esdevingut la manifestació independentista més massiva dels darrers anys a Girona, i ha desbordat les previsions dels organitzadors.

A primera hora, ja centenars de persones van omplir la plaça del Vi per fer-hi la tradicional cantada d'Els Segadors, organitzada pel Casal Independentista El Forn i l'ADAC, en un acte que va ser força més concorregut que els darrers anys. Durant l'acte, i com a resposta a la negativa de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, d'hissar l'estelada a la façana de l'Ajuntament, militants independentistes van penjar simbòlicament una estelada al balcó consistorial. Posteriorment l'històric militant del PSAN, Joan Daunis, va llegir el manifest unitari, i seguidament es va donar pas a la manifestació. Després de la marxa, la CUP i Arran van organitzar un piscolabis popular.

"Els catalans han decidit tirar pel dret"

El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha qualificat la manifestació d'”històrica” i a afirmat que ha servit per “escalfar motors de cares a la tarda a Barcelona”. Navarro també ha declarat que “es palpa en l'ambient que en aquest país està passant alguna cosa important”, i ha fet una crida a la ciutadania a mantenir-se ferma “en la reivindicació dels drets nacionals i socials de les catalanes i els catalans”. “Amb manifestacions com les d'avui queda demostrat que les catalanes i els catalans han decidit tirar pel dret”, i que “l'etapa de l'autonomisme i el pactisme s'ha acabat”, ha conclòs el portaveu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid