Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacionalització
Els mitjans internacionals es fan ressò de l'anhel independentista del poble català

Diaris, televisions, ràdios i mitjans digitals de tot el món destaquen en un lloc preeminent la manifestació històrica de la Diada

12/09/2012 Política

Premsa, televisions, ràdios i mitjans digitals de tot el món s'han fet ressò de la manifestació massiva que hi va haver ahir al centre de Barcelona per reclamar la independència.

Mitjans internacionals com els francesos Le Figaro o Le Monde, l'alemany Die Welt o el britànic The Telegraph també recullen la reivindicació catalana d'aquesta Diada.

"Barcelona era un mar de banderes catalanes vermelles i grogues quan més d'1,5 milions de persones han col·lapsat la ciutat en una manifestació massiva per reclamar la independència", proclamava el diari The Guardian en la seva edició digital. 

L'article assegura que la ruta que havia de seguir la manifestació "ja estava plena de gent abans que comencés". En el text, el diari afirma que la manifestació i el suport per la independència ha "sorprès" el govern d'Artur Mas i destaca que Madrid "li resta importància". A més, posa de manifest una "antipatia considerable d'Espanya cap als catalans, que són percebuts generalment com a rics, malcriats, com persones que es queixen constantment i que sempre es fan les víctimes". "Els catalans estan, comprensiblement, afectats per això", sosté.

L'agència de notícies Reuters parla d'una manifestació "més gran" per aquest any per la situació econòmica i les creixents "fractures" entre Catalunya i Espanya. Bloomberg destaca que Mas "buscarà la independència si no aconsegueix el pacte fiscal".

El francès Le Point publica un teletip d'Agence France Press on es destaca la xifra de manifestants d'un milió i mig. El text explica els càntics de les persones que van anar a la marxa, que assegura que anaven vestides amb "banderes independentistes o barretines vermelles catalanes".

La cadena de televisió pública britànica, BBC, també informa de la manifestació a Barcelona, que qualifica "grandiosa". De fet, la informació és la més llegida de la secció d'Internacional del portal de notícies a Internet de la BBC. La televisió anglesa destaca que la marxa ha comptat amb la presència d'1,5 milions de persones i volia ser "la més gran" de la història.

A l'article, la BBC explica la situació econòmica complicada de Catalunya i destaca la reivindicació pel pacte fiscal. A més, assenyala que el govern de la Generalitat "ha demanat un rescat a Madrid" i gairebé no té diners "per pagar els funcionaris".

El diari nord-americà The New York Times també s'ha fet ressò de la "gran manifestació independentista" de Barcelona, destacant que suposa "un nou repte pel president espanyol Mariano Rajoy" en plena crisi econòmica. L'article destaca que 1,5 milions de catalans s'han reunit a la capital catalana, "molts provinents d'atres parts de Catalunya" i s'han manifestat amb banderes catalanes i "cartells demanant la independència". "La crisi financera ha encès la demanda tradicional de Catalunya per aconseguir més autonomia fiscal de Madrid i reduir la seva contribució a un sistema nacional que redistribueix la recaptació fiscal a les regions més pobres d'Espanya", apunta.

De la seva banda, la revista TIME publica un article a la seva pàgina web on destaca que l'estelada ha superat la tradicional senyera en la manifestació d'aquest dimarts. "Una manifestació independentista que en el passat no aplegava més de 50.000 persones aquest cop ha aconseguit unir-ne 1,5 milions, segons la policia de la ciutat", diu el mitjà de comunicació. TIME també destaca que tots els diaris de Barcelona publiquen unes enquestes "fins ara inimaginables: que la meitat de la població de Catalunya dóna suport a la independència".

La manifestació també ha captat l'atenció de la televisió àrab Al-Jazeera, que a la seva pàgina web en anglès parla d'una "marea humana" que ha inundat el centre de Barcelona. Aquest canal destaca els càntics independentistes de la manifestació.

Aquest dimecres, la manifestació es trasllada a les portades dels diaris impresos. La versió global de l'International Herald Tribune publica en portada una fotografia d'un balcó amb dues estelades; el Frankfurter Allgemeine dedica una pàgina sencera a la Diada catalana; i l'italià Corriere della Sera destaca la xifra de la participació: 1,5 milions de persones. El Financial Times titula que la "Crisi alimenta l'impuls independentista de Catalunya".

 

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid