Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
La COS convoca una jornada nacional de lluita el 26 de setembre

Resumim en 10 punts el programa del sindicat per sortir de la crisi des d'un plantejament de classe

07/09/2012 Laboral

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha convocat una jornada nacional de lluita per al dia 26 de setembre, "per la vaga general i per solidaritat amb el poble treballador basc", que està cridat a fer vaga aquest dia.

Aquest dia també es farà una aturada de 24 hores a TMB, convocada per la COS, per demanar la readmissió del treballador Andreu de Cabo.

Contra la cimera social 

La COS ha carregat contra la "cimera social" que van celebrar CCOO i UGT el passat 25 de juliol i on van anunciar la creació a tot l'estat espanyol de plataformes socials que englobin les grans plataformes ja existents en defensa de l'Estat de Benestar. 

Ara, el proper 10 de setembre, es desenvoluparà la segona part d’aquesta cimera per tal de preparar el programa d’actuació, també als diferents territoris dels Països Catalans al sud de l’Albera.

El sindicat remarca que aquesta cimera social evitar parlar de corrupció política no qüestiona el mercat ni el capitalisme i sí defensa "una reactivació econòmica consistent en una fugida endavant, basada en un retorn a la construcció de més habitatges, més autopistes, més aeroports, quan les nostres viles i ciutats estan plenes d’habitatges buits i de persones sense cases".

“Curiosament, en el comunicat públic de la cimera social no s'esmenta ni a la UE, ni al BCE, ni a l’FMI, institucions que representen els interessos del gran capital europeu i internacional, i que dissortadament ja sabem com han anat enviant a la ruïna a la classe treballadora i als pobles d'Europa, i de mig món", denuncia.

Per això considera que l'objectiu és "garantir la pau social capitalitzant el malestar social per controlar-lo, dirigir-lo, i quan calga, desactivar-lo i fins i tot anul·lar, ocultar o fins i tot criminalitzar qualsevol lluita autònoma que ells no puguen controlar".

El sindicat assegura que l'objectiu de CCOO i UGT és "accelerar la caiguda del govern Rajoy per substituir-lo per un altre govern de concentración nacional amb la participació de ministres/diputats del PsoE".

Plantejaments de classe

En aquest context, la COS veu necessaris plantejaments de classe i propostes de solucions reals que es dirigeixin a les arrels del problema, al propi sistema capitalista, assenyala.

Per la COS, els objectius del capitalisme europeu i internacional són el desmantellament dels sistemes de protecció social, la supressió dels drets laborals, salarials i de seguretat i salut bàsics, l’anihilació dels drets personals més elementals i la destrucció els drets nacionals i trets característics dels diferents pobles del món.

El sindicat aposta per "reforçar les dinàmiques d’unitat d’acció reals", les organitzacions de classe i combatives, les dinàmiques de lluita antirepressiva, etc. "El que necessitem és aglutinar el màxim possible de forces, amb una línia netament de classe, combativa i anticapitalista, que defense clarament els drets fonamentals de les persones i del nostre poble a la seua lliure determinació", sentencia.

El programa de la COS per la sortida de la crisi en 10 punts

1. Retirada de la contrareforma laboral.

2. Prestació per atur sense límit i salari social universal.

3. Prohibició dels desnonaments. Programa real d’habitatge social.

4. Reducció de l’edat de jubilació. Repartiment del treball mitjançant la prohibició de les hores extraordinàries.

5. Reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals com a màxim.

6. Prohibició dels ERO. Recuperació d’empreses tancades en mans dels treballadors per formar cooperatives i empreses sense patrons.

7. Creació de mecanismes de control popular real sobre els serveis públics. Desenvolupament, millora i extensió dels serveis públics d’atenció a la diversitat i a les dependències. Expropiació de les empreses privatitzades que presten serveis bàsics.

8. Que els que més tenen, paguen més. Reforma fiscal. Recuperació de l’impost de successions. Impost sobre les transaccions financeres. Persecució del frau fiscal. Responsabilitats penals pels especuladors i causants de la crisi.

9. Ús dels diners públics per la nostra economia productiva real i sostenible, per crear llocs de treball, etc. i no pagar el deute ni rescatar cap banc.

10. La sortida de l'OTAN, de la UE, i de l'euro. 

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid