Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
26-S
Èxit de la vaga general d'Euskal Herria sud

Ampli seguiment de la vaga i manifestacions multitudinàries

29/09/2012 Internacional

Èxit a la vaga general d'Euskal Herria sud celebrada dimecres, amb un seguiment ampli de l'aturada a les empreses i una participació multitudinària a les diferents mobilitzacions.

Segons han informat LAB, ELA, ESK, STEE-EILAS, EHNE, HIRU, CGT i CNT i gairebé un centenar d'organitzacions socials, el mostreig que han realitzat entre 530 importants empreses del país conclou que en el 56,09% dels llocs han secundat la vaga més del 70% dels seus treballadors.

Els sindicats han valorat especialment el seguiment "generalitzat" de la vaga al sector públic, "un dels més afectats per les retallades", segons han recordat, i en l'educatiu, on l'atur "ha afectat el 75% dels centres públics".

En els ajuntaments i diputacions el seguiment, segons han assenyalat, "ha estat molt important" i en l'administració autonòmica "ha superat el 70%".

Així mateix, han valorat especialment la participació que han tingut les manifestacions celebrades durant dimecres al migdia a les capitals de les comunitats basca i navarresa, on es van congregar, segons han dit, més de 110.000 persones.

Una vintena de detinguts

Sonia González, de LAB, ha criticat el "desmesurat desplegament policial" que hi va haver tant a la comunitat autònoma basca com a Nafarroa per fer front a la vaga, que ha qualificat d'"assetjament", i ha condemnat les intervencions i detencions realitzades pels diferents cossos policials. Es van practicar una vintena de detencions. A Bilbo un jove va rebre l'impacte d'una pilota de goma a l'ull i va haver de ser traslladat a l'hospital.

La representant de LAB ha acusat les patronals basques d'entrar en una guerra de xifres per amagar la realitat. "Nosaltres hem buidat els centres de treball, hem omplert els carrers, i ara els toca a les institucions" actuar en conseqüència, ha afirmat.

El representant de l'organització estudiantil Ikasle Abertzaleak, Egoitz Arrese, també present a la roda de premsa, ha assegurat que el 95% de l'estudiantat ha secundat les protestes i ha aprofitat per convocar el sector a una nova jornada de vaga per al proper dia 11 d'octubre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid