Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització
26-S: Jornada nacional de lluita als Països Catalans

Els sindicats combatius convoquen una jornada de mobilitzacions seguint l'estela de la vaga general que se celebra avui a Euskal Herria

26/09/2012 Laboral

Els Països Catalans viuran aquest dimecres una jornada de mobilitzacions seguint l'estela de la vaga general que s'ha convocat a Euskal Herria en contra de la retallades i les polítiques antipopulars.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha convocat diversos actes i protestes [que podeu consultar aquí] arreu dels Països Catalans per avançar en la construcció de les condicions de la futura vaga general. Vegeu aquí el programa de la COS per la sortida de la crisi.

A dos quarts de set una manifestació partirà de la Plaça Sant Agustí de València sota el lema "Solidaritat entre pobles: cap a la Vaga General!". A Girona la COS, la CUP i Arran han convocat una concentració davant la subdelegació del govern.

I a Barcelona els sindicats COS, CoBas, SU, SF i IAC han convocat dues concentracions a les 11 davant la seu de la UE i a les 7 de la tarda davant la seu del Banc d'Espanya.

Divendres Castelló acollirà la xerrada "Vaga general i sindicalisme de classe" amb Gonçal Bravo, portaveu general de la COS; Joan Pinyana, secretari general de CGT-Castelló, i Joan Gimeno, membre de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa

D'altra banda, l'1 d'octubre se celebrarà una assemblea popular oberta a la Plaça del País Valencià per donar començament a la 1a Setmana Europea de Lluita per la Sanitat i els Serveis Públics. El 3 d'octubre es realitzarà una concentració davant la forta de la Fe de Campanar en resposta a la convocatòria llançada per la Federació Sindical Mundial de Jornada Internacional de Lluita. I el 6 d'octubre a la Plaça de Sant Agustí de València tindrà lloc una manifestació unitària en el marc de la 1a Setmana Europea de Lluita per la Sanitat i els Serveis Públics.

Jornada de lluita europea

Aquest dimecres se celebra una jornada de lluita europea a iniciativa de la Coordinadora Europea del Sindicalisme Alternatiu, format per CGT, CUB, USI, TIE, SUD, ESE, IAC, SO, Solidaires, Intersindical i CNT-F, que pretén crear "un moviment de vagues i manifestacions a escala europea".

Per al moviment sindical, la prioritat ha de situar-se a construir tal mobilització europea, i no ficar-se en negociacions amb la patronal per a acceptar acords o pactes que apliquin els plans d’ajustament decidits pel banc Mundial i el Fons Monetari Internacional.

La convocatòria respon al fet que "tots els atacs que sofrim en cada país europeu tenen el mateix patró", com és la destrucció dels serveis públics, les reformes de les lleis del mercat laboral deixant tot el poder en mans de la patronal, l'eliminació dels drets fonamentals aconseguits després de molts anys de lluita, l'increment de la precarietat, l'augment de l’atur i els atacs contra el dret a la salut, l’educació i la jubilació.

La jornada respon al fet que arreu d'Europa governs i patronals "prenen el pretext de la crisi per a explotar més encara els treballadors quan són ells els responsables d’aquesta situació, és el seu sistema econòmic i polític el qual es qüestiona". En aquest sentit afirma que "totes les ordres del FMI, BM, BCE només busquen salvaguardar els interessos dels més poderosos".

En aquest sentit, denuncien que "tracten de fer-nos creure que les retallades són necessàries per a mantenir el sistema quan l’única cosa que pretenen és seguir enriquint-se a costa de les persones que viuen del seu treball".

En aquest context els sindicats alternatius europeus denuncien que "el sindicalisme institucional està deixant de costat una vegada i una altra als treballadors i treballadores". "En aquestes condicions no es poden signar pactes, és acceptar els dictats que imposen els organismes internacionals", critiquen.

Paral·lelament, el sindicat CGT ha convocat una vaga general per al 31 d'octubre, tot i que encara ha de contactar amb altres organitzacions sindicals i socials per tal de de definir el procés que portarà a la vaga general i sumar lluites i projectes.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid