Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Obituari
El fundador de la Plataforma per la Llengua mor en un accident de muntanya al Nepal

Martí Gasull i 9 alpinistes més han mort sepultats per una allau que hi ha hagut al cim Manaslu, situat a l'Himàlaia nepalesa

23/09/2012 Llengua

Martí Gasull, fundador i principal activista de la Plataforma per la Llengua, ha mort aquest diumenge a l'edat de 43 anys en un accident de muntanya al Manaslu (Nepal), el vuitè cim més alt del món amb una altura de 8.163 metres.

Gasull ha mort sepultat per una allau de neu que hi ha hagut al cim Manaslu, situat a l'Himàlaia nepalesa. A més del català, al sinistre hi han mort nou persones més, entre les quals un escalador alemany i un guia nepalès. L'accident s'ha produït als 7.000 metres d'altura, de manera que les condicions climatològiques han complicat molt les tasques de rescat dels alpinistes.

Segons informa l'agència Reuters, els equips d'emergència han pogut rescatar tretze supervivents del grup, mentre que quatre alpinistes més estan desapareguts. Cinc dels supervivents han estat traslladats amb helicòpter a Katmandú per poder ser atesos de les ferides.

La Plataforma per la Llengua ha expressat el seu condol per la mort del que era "el principal activista i lluitador per la llengua catalana al nostre país". Activista per la llengua i la cultura catalana, havia estat el fundador de l'entitat, i actualment n'era el màxim impulsor i dirigent.

Independentista i apassionat de l'alta muntanya, compromès amb la llengua, la cultura catalana, Gasull era conegut per la seva humanitat i compromís en la lluita dels Països Catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid