Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Coordinadora Ecologista de la Vall d'Albaida denuncia la Generalitat valenciana davant la UE

La denúncia es basa en el fet que el govern autonòmic ha permés a Iberdrola realitzar les obres de la línia elèctrica entre la ST Ontinyent i la línea Juan Urrutia-Alcoi, després de l'incendi de setembre de 2010, i sense haver efectuat la pertinent nova Declaració d'Impacte Ambiental.
 
La Coordinadora Ecologista de la Vall d'Albaida (CEVA) ha denunciat a la Generalitat Valenciana front la Comissió de les Comunitats Europees per l'incumpliment del Dret Comunitari, segons informa AraMultimedia. Si la Comissió de les Comunitats Europees admet la denúncia de la CEVA, serà aquest organisme el que realitze els tràmits pertinents per aconseguir la regularització de la infracció. La CEVA ha presentat aquesta denúncia en nom propi, i com a membre de la Plataforma Contra l'Alta Tensió.

25/10/2011 12:26 Territori

Malgrat el constatat impacte de l'incendi, la Generalitat no va suspendre l'execució de la línia per tal d'avaluar prèviament les repercussions del projecte elèctric sobre la superficie cremada, i establir així noves mesures de protecció ambiental per a la fauna, flora, sòl i paisatge. Des de la CEVA es considera que la Generalitat Valenciana ha fet deixadesa de les seues funcions. "Per això, paral·lelament a les mesures legals que tenim en marxa (tenim interposat i admés a tràmit un recurs contencios-administratiu davant el Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana) hem decidit emprar els mecanismes que dóna la Unió Europea per a traslladar a este estament, la violació de la Generalitat Valenciana de les seues funcions".

Segons la legislació, la supervisió mediambiental que ha de realitzar la Generalitat sobre el territori no finalitza amb l'emissió d'una DIA (que per cert ja deixava molt que desitjar) sinó que cal que realitze una tasca de vigilancia i seguiment, que l'obliga a tindre en compte un fet tant significatiu com un incendi. La Directiva 2004/35/CE del Parlament Europeu, sobre responsabilitat mediambiental en relació amb la prevenció i reparació de danys medioambientals, estableix clarament que "dado que la prevención y la reparación de los daños medioambientales es una tarea que contribuye directamente a la finalidad de la política medioambiental de la Comunidad, las autoridades públicas deben garantizar la aplicación y el cumplimiento adecuados del programa establecido en la presente Directiva".

 

Per saber-ne més: 
 
 
 
 
 
 

Crida a la mobilització contra la línia d'alta tensió sobre les serres cremades de la Vall d'Albaida

En llibertat les tres persones detingudes per les protestes contra l'alta tensió 

Detenen dues persones per les protestes contra l'alta tensió a Covalta 

L'EI es manifesta avui a Ontinyent contra l'alta tensió 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid