Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crida a la mobilització contra la línia d'alta tensió sobre les serres cremades de la Vall d'Albaida

Un total de 9 agrupacions i persones a títol particular han encetat les mobilitzacions per tal de dir ‘No a la línia elèctrica d'alta tensió' que pretén instal·lar Iberdrola, a les serres cremades.
 
Ahir al matí van presentar al mercat municipal d'Ontinyent el calendari de mesures reivindicatives, però també per a divulgar les repercussions tan greus que portaran les torres al paratge del Torrater.  "Penses fer alguna cosa o et quedes mirant?". Amb aquesta pregunta que crida a l'acció ‘l'Assemblea contra l'alta tensió' han encetat la mobilització ciutadana en contra de la instal·lació de la línia en les serres cremades.

08/02/2011 10:51 Territori
Una iniciativa contestatària que compta amb el suport de molts ciutadans a títol individual, però també de 9 col·lectius, pel moment que són: l'Ateneu l'estació d'Albaida, el Casal Jaume I, la CEVA, la Colla ecologista l'Arrel, el Centre Excursionista d'Ontinyent, el Centre Excursionista d'Alcoi, el Consell de la Joventut d'Ontinyent, Salvem la Valleta i Assemblea Meruts. Tots ells estan donant suport a les iniciatives en contra de la línia d'alta tensió, degut a la destrossa que suposarà posar les torres per bona part de les muntanyes afectades pel foc en el mes de setembre.
 
"Les torres no cauran del cel, i per a fer-les serà necessari obrir camins per a les excavadores i camions entre la senda dels Enginyers i la pista forestal del repetidor, una zona que s'acaba de cremar on comencen a rebrotar el que ha quedat entre les cendres", expliquen en un comunicat des de l'assemblea.
 
A més del punt informatiu al mercat d'Ontinyent, el moviment ciutadà té previst celebrar una assemblea aquest divendres i el dissabte 19 concentrar-se a les poblacions afectades: Ontinyent, Agullent, Albaida i Benissoda. A més, han recordat que el 24 de febrer és la signatura d'actes d'expropiació dels terrenys per on passarà la línia i que el termini d'execució dels treballs és de mig any, per tant, està previst que les obres finalitzen el 24 d'agost d'enguany.
 
 
Per saber-ne més: 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid