Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La guàrdia civil vigila la trobada de formació d’Endavant a la Vall d’Albaida

endavantAquest cap de setmana, la guarrdia civil ha vigilat la trobada de formació realitzada per Endavant a la Vall d'Albaida. A més a més, els controls de carretera "rutinaris", que van fer, ha estat utilitzats per escorcollar vehicles dels militants independentistes que assistir-hi. Aquests fets han estat denunciats per Alerta Solidària i Endavant. L'organització antirepressiva recorda que ve sent habitual les organitzacions de l’Esquerra Independentista, en la seua activitat quotidiana, pateixen l’assetjament dels cossos repressius de l’Estat, entre elles la reunió de la Taula nacional d'Endavant el passa mes de maig al Pais Valencià.

24/09/2008 13:10 Política
que el passat mes de maig altres actes foren objecte d’aquest tipus d’actuacions: el 2 de maig un autobús del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans era escorcollat per la guàrdia civil en Atzeneta del Maestrat quan es dirigia a la Trobada de formació organitzada pel sindicat; també, el cap de setmana de 25 i 26 de maig, a Benicàssim militants d’Endavant que assistien a una assemblea eren assetjats i escorcollats també per la mateixa guàrdia civil. 
 
Comunicat d’Endavant sobre els fets ocorreguts durant el cap de setmana del 20 al 21 de setembre a la Vall d’Albaida.     
“Una vegada més la repressió exercida pels cossos de seguretat de l’estat es va fer sentir durant la celebració d’activitats impulsades per organitzacions de l’esquerra independentista.
 
Aquesta vegada fou durant unes Jornades de Formació de la militància de l’organització política Endavant OSAN que tingueren lloc a Castelló de Rugat, en la comarca de la Vall d’Albaida el cap de setmana corresponent als dies 20 i 21 de setembre.

Només arribar els assistents pogueren comprovar com un patrol de la Guardia Civil es feia visible al punt de reunió i circulava a poc a poc fent sentir la seua presència i mostrant una actitud de vigilància.

Poques hores després, quan els assistents a les jornades feren una aturada per dinar en un conegut paratge de la localitat, pogueren observar l’actitud sospitosa d’un individu que es deixava veure per les immediacions i es comunicava a través d’un aparell transmissor.

Durant la jornada del diumenge no s’aprecià cap incident més d’aquestes característiques, fins que, un cop acabades les jornades, un membre organitzador d’aquestes, fou aturat per la Guardia Civil mentre es dirigia a casa per un camí rural molt poc transitat. La retenció es limità a un simple escorcoll, però allò més preocupant fou la presència d’aquesta patrulla en un camí d’aquestes característiques, aspecte que ve a confirmar el que ja sabem, que molts membres de l’esquerra independentista són objecte de control i seguiment.

Val a dir que aquest no és un succés aillat, l’esquerra independentista al País Valencià i al conjunt dels Països Catalans està sent objecte de continus controls i seguiments per part dels cossos de seguretat de l’estat espanyol, no hem d’oblidar els recents successos de Benicàssim i Atzeneta, on els desplegaments policials foren més importants.

Sembla que l’aparell estatal veu amb recel la progressiva implantació i estructuració de l’esquerra independentista i comença a moure fitxa ja no únicament fent un seguiment de les mobilitzacions, sinó també dels encontres i jornades de formació i debat polític.S’ha de ser conscient i assumir que el creixement de l’esquerra independentista provocarà un increment del control i el seguiment de la militància, però també que l’única resposta és la de continuar treballant i contruint l’alternativa social i nacional, a la repressió cal respondre amb treball i lluita. Aquests fets malgrat ser desagradables ens mostren que s’està treballant en la bona direcció i així ha de continuar.” 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid