Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El TSJ rebutja la paralització cautelar de les obres de l'alta tensió a la Vall d'Albaida

Cal recordar que els Ajuntaments d’Ontinyent i Agullent, i la plataforma Cremat Sense Fils havien presentat recursos al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)  sobre si es prenien o no mesures cautelars de paralització de les obres de la línia elèctrica a la zona que es van veure afectats per l’incendi de setembre de 2010.

El TSJCV ha comunicat aquest dimecres que rebutja la petició de suspensió cautelar de les obres de la línia d'alta tensió a la vall d'Albaida. Segons l'acte que ha emés, rebutja la suspensió cautelar dels treballs perquè “sí venien emprats per la corresponent autorització administrativa, dictada per la Conselleria en l'àmbit de la seua competència”, segons informa AraMultimèdia

29/09/2011 06:33 Territori

“L'activitat impugnada no encaixa en els suposats de via de dret, sinó que apareix, provisòriament i sense perjudici del que es resolga en este procés, que són obres que bé impliquen una incorrecta execució de les autoritats, bé produeixen un dany mediambiental no contemplat en la declaració d'impacte ambiental”, afegeix el tribunal.

El TSJCV creu “l'interés públic en l'execució de l'acte és especialment intens derivat del fet que s'executa una autorització dictada per la Conselleria relativa a unes obres que afecten a un servei públic essencial”.

El 13 de juny van començar les obres de construcció de la línia elèctrica d´alta tensió que hauria d’enllaçar la subestació d’Ontinyent amb la línia Juan Urrutia – Alcoi, al port d’Albaida, promoguda per l´empresa multinacional Iberdrola.

Precisament dimarts passat, va aparèixer la maquinària de l'empresa  al terme municipal d’Ontinyent dins del projecte de línia elèctrica d’alta tensió entre la serra del Torrater i la línia Juan Urrutia d’Alcoi, que travessa un paratge natural municipal i terrenys que es van veure afectats per l’incendi de setembre de 2010.

La Plataforma Contra l´alta tensió assegura que fins el moment no s’ha realitzat un nou estudi d’impacte ambiental imprescindible després d’un incendi, ni s’han tingut en compte els diversos informes desfavorables emesos pel servei forestal i pels ajuntaments afectats. 

Tot i així, a hores d'ara ningú s'ha pronunciat sobre l'acte del TSJC

Per saber-ne més: 
 
 
 

Crida a la mobilització contra la línia d'alta tensió sobre les serres cremades de la Vall d'Albaida

En llibertat les tres persones detingudes per les protestes contra l'alta tensió 

Detenen dues persones per les protestes contra l'alta tensió a Covalta 

L'EI es manifesta avui a Ontinyent contra l'alta tensió 

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid