Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Cesk Freixas i Manuel de Pedrolo, "Tocats pel Foc" a les Cotxeres de Sants

Homenatge a Manuel de Pedrolo i concert de Cesk Freixas a les Cotxeres de Sants, el proper 8 de setembre

05/09/2012 Cultura
Portada del llibre de Manuel de Pedrolo "Tocats pel foc" Portada del llibre de Manuel de Pedrolo "Tocats pel foc"

El proper dissabte 8 de setembre, a les Cotxeres de Sants de Barcelona, es realitzarà un Homenatge a Manuel de Pedrolo i es farà també un recital del darrer disc de Cesck Freixas, Tocats pel foc. L'homenatge a l'escriptor independentista i el concert d'en Cesk Freixas s'emmarca dins la presentació de l' "Esquerra Independentista de Sants" amb activitats durant tota la jornada.


Al migdia, de 12 a 13, 30 hores, l'homenatge a Pedrolo consistirà en una xerrada "Radicalment, la llibertat" a càrrec de la Fundació Manuel de Pedrolo amb la filla de l'autor de l'Aranyó, Adelais de Pedrolo, i Josep Poveda. Un repàs biogràfic de l’escriptor i el seu compromís amb la nostra terra i cultura, la llibertat i la justicia social. Una vida i obra al servei dels Països Catalans i la independència. També es farà el passi del documental “Semblança d’un apassionat. Manuel de Pedrolo 1918-1990”, un muntatge basat en la composició poètico-musical "Mai no és de nit" dels cantautors Jaume Calatayud i Vicente Monera que repassen la vida i obra de Pedrolo musicant poemes seus.

En acabat l'homenatge hi haurà un vermut, 13:30 h, seguit d'un dinar popular, 14 h.. Quinto popular cap a les 16 hores, tot esperant el concert de Cesk Freixas, que es previst el seu inici cap a les 18 hores. A les 20 h. hi haurà la presentació de l'organització juvenil ARRAN al barri de Sants i en acabat un darrer concert de Pirat's Sound Sistem. Una bona proposta de cap de setmana per anar calentant motors de cara la Diada.

"Tocats pel foc"

El darrer disc del cantautor penedesenc Cesc Freixas, ha volgut esdevenir un homenatge a l'escriptor Manuel de Pedrolo, Així, inspirat en l'obra pedroliana ha dedicat el seu quart àlbum a una de les seves novel·les: "Tocats pel foc" ( 1959 ), Edicions 62 1976. El mateix cantautor va assegurar que li va cridar l'atenció un fragment d'un diàleg de l'obra:

- Hi ha res més indigne que ser explotat?
- Sí, explotar.

Tocats pel foc és una de les novel·les més humanes, sinceres i ideològiques de l'autor. Tocats pel foc és una novel·la que ens obliga a pensar en uns altres termes. L’ home que té, és també l’ home que té por de perdre, allò que posseeix, es clar. Això provoca una actitud de desconfiança envers els altres. L’ home pot arribar a perdre la dignitat en aquest joc. Cal tenir en compte que Tocats pel foc va ser rebutjada per la censura dos cops: el 1966 i el 1973, essent Pedrolo l’escriptor que més va patir la censura durant el franquisme. Només de 1950 a 1970 va veure prohibides 13 obres narratives. És per aquest motiu que el cantautor Cesk Freixas ha decidit recuperar-la i convertir-la en el títol del seu quart disc: "per la vigència d'aquelles paraules, i per la memòria d'un dels escriptors més importants que hi ha hagut al nostre país".El cantautor de Sant Pere de Riudebitlles també ha dedicat una cançó de l’àlbum a un altre títol de Manuel de Pedrolo, que patí seriosos problemes amb la censura franquista: “Acte de violència” (1961), Edicions 62, 1975.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid