Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC organitza el VII Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana "Manuel de Pedrolo"

La Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (UdL) acollirà els propers 28, 29 i 30 d'abril la setena edició del Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana, que enguany homenatja la figura de Manuel de Pedrolo. La organització va a càrrec del SEPC així com de l'Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana d'aquesta universitat. Antoni Munné i Jordana, Vicent Partal, Ramon Usall, Adelais de Pedrolo, Xavier Rull o bé Oriol Junqueras són alguns dels noms destacats que podran escoltar-se durant aquest congrés.
 

12/04/2008 11:11 Llengua

Aquesta serà la setena edició d'aquest esdeveniment, que començà a caminar el 1999 de la mà de l'Assemblea d'Estudiants Nacionalistes (AEN). La organització recaigué els següents anys en la posterior Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC). Des de l'any passat, i en consonància als respectius processos de confluència de les organitzacions estudiantils de l'esquerra independentista, el SEPC és l'entitat organitzadora, sempre amb el suport de la universitat acollidora del Congrés així com d'altres col·lectius i assemblees locals. València, Mallorca, Tarragona o Barcelona són algunes de les ciutats que han acollit aquest esdeveniment.

VII Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana "Manuel de Pedrolo" En cada edició, aquest s'ha dedicat a recordar persones destacades en l'àmbit de la llengua i la cultura catalanes, com ara Pompeu Fabra, Enric Valor, Pere Capellà, Maria Aurèlia Capmany, Maria Mercè Marçal o bé Joan Fuster en el cas del darrer any. Enguany, l'escriptor Manuel de Pedrolo, nascut a l'Aranyó (la Segarra), és la persona escollida, tant per la importància cabdal per a la literatura catalana del segle XX com per les seves conviccions ideològiques, que el portaren a escriure sobre la situació política dels Països Catalans i sobre el paper de les diferents forces parlamentàries catalanes en el marc del període de la Transición

El Congrés, obert a qualsevol persona però pensat especialment per a estudiants universitaris, té un cost de 20 euros i inclou allotjament (a l'alberg-residència Sant Anastasi), àpats i els materials que es faran servir al llarg dels dies. Des de l'organització s'informa als i les participants de la possibilitat d'aconseguir beques Drac a la seva universitat per tal de sufragar-se el desplaçament.

El setè Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana combina xerrades, taules rodones i debats sobre la llengua i la cultura catalanes, que fan especial èmfasi en les comarques de ponent. Així, i més enllà de recordar Pedrolo, es parlarà també de la literatura catalana contemporània en aquestes comarques, de la situació de l'aranès en el recent estatut principatí o bé del paper de les Terres de Ponent en la vertebració nacional dels Països Catalans. De la mateixa manera, també tindrà especial rellevància la situació de la llengua en els plans d'estudis elaborats en el marc de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior o bé les sortides professionals de la llicenciatura de Filologia Catalana.

Més enllà d'aquest programa, també hi haurà lloc per a activitats més lúdiques, com ara el recital de poemes a càrrec de l'Associació de Joves Escriptors Lleidatans al casal Ocell Negre o bé el concert amb Lo Noi del Cirerer, Belda i el conjunt Badabadoc i Miquel del Roig.

Per saber-ne més:

Tot a punt pel VI Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana (2007) - Llibertat.cat
Rànquings
  1. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  2. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid