Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones participen a l'inici del Correllengua en un homenatge a Manuel Pedrolo

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) s'ha avançat avui a la commemoració del vintè aniversari de la seva mort l’any vinent retent tribut a un dels escriptors més universals de la literatura catalana, que sempre es va mantenir fidel al país. L'ofrena floral  a  la seva casa natal de L'Aranyó ha donar el tret de sortida a una jornada on hi han participat centenars de persones.
La jornada s'ha iniciat amb una emotiva ofrena floral a la casa natal de l’escriptor de La Segarra al Castell de l’Aranyó a dos quarts d’onze del matí. Des d’allà la comitiva s'ha desplaçat fins a Cervera.

27/06/2009 18:21 Llengua

Allà ha tingut lloc un cercavila amb els grups d’Els Carranquers i la Colla Gegantera de Cervera amb el Capgròs d’en Pedrolo com a principal protagonista.

Posteriorment, al pati de la Universitat de Cervera s'ha construit un mosaic gegant dels Països Catalans com a preludi dels actes oficials. Així, a dos quarts de dotze, el president del Consell Comarcal de La Segarra, Xavier Casoliva, ha donat la benvinguda als centenars d'assistents just abans de l’arribada de la Flama del Correllengua.

La lectura del Manifest del Correllengua 2009, elaborat per l’escriptor i periodista Víctor Alexandre, ha tancat aquesta primera part de l’homenatge. L’actuació dels cantautors Jaume Calatayud i Vicente Monera amb l’espectacle Mai no és de nit, un recital poètico-musical, amb acompanyament de guitarra, de poemes d’un dels escriptors més universals del nostre país, ha estat l'eix central de la segona part de la jornada.

Acte seguit, el vicepresident de la Fundació Pedrolo, Josep Poveda, ha parlat de Manuel de Pedrolo i ha revelat alguns dels aspectes més desconeguts de l’artista. El moment més emotiu s'ha produit amb la lectura de cites de l'artista a càrrec de la seva filla, Adelais de Pedrolo. El responsable de comunicació de la CAL, Jaume Marfany, l’ha acompanyat a l’escenari.

Pels volts del migdia s'ha celebrat una actuació de música tradicional del cantautor segarrenc Lo nen del Cirerer i Els Bombollers, grup de percussió de la comarca. La jornada l'ha tancat l’alcalde de Cervera, Joan Valldaura, i el president de la CAL, Pep Ribas, que han fet uns breus parlaments on han destacat el compromís de Manuel de Pedrolo en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. Els parlaments han donat pas a un espectacular correfoc pels carrers més cèntrics de la ciutat de Ponent.

 

Per saber-ne més

La tretzena edició del Correllengua homenatja l’escriptor Manuel Pedrolo. Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid