Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11 de Setembre
L'ANC escalfa motors per aconseguir que la manifestació de l'Onze sigui "un punt de no retorn"

L'assemblea inicia una roda de contactes amb entitats i organitzacions polítiques per aconseguir una manifestació massiva per la Diada

28/07/2012 Política

La Marxa cap a la Independència de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) culminarà el dia 11 de Setembre amb una gran concentració i manifestació que ha de suposar, segons els propòsits de l'assemblea, "un punt de no retorn en el camí cap a la independència".

Per tal d’assolir aquesta fita, l’ANC ha iniciat una roda de contactes amb representants de les organitzacions i entitats més representatives per tal d'aglutinar tots els sectors polítics i socials del país i aconseguir l'objectiu. En aquest sentit, a més d’aquestes trobades específiques, que es continuaran realitzant, l’assemblea va celebrar dilluns passat una trobada conjunta per avançar els detalls i el treball que l’entitat està realitzant de cara a la Diada.

A la trobada, feta a l’Auditori del CIEMEN, van assistir-hi representants de CDC, ERC, CUP, SI, RCat; l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); els sindicats CCOO, UGT, la Intersindical-CSC, USOC; i les entitats Òmnium Cultural, Unió de Pagesos, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia i la PDD.

Per part de l’ANC van participar a la trobada Carme Forcadell, Ferran Civit, Àngels Folch i Carles Castellanos. Els representants de l’Assemblea van demanar a les entitats col·laboració i ajuda per assolir l’èxit de la manifestació, que arrencarà de la Plaça de Catalunya sota el lema "Catalunya, nou estat d’Europa".

“No volem que l'endemà de l'11 no hagi passat res”

Forcadell va destacar que, amb la “situació crítica” que viu el país, “és més important que mai que anem units”. Per la seva banda, Civit va expressar els detalls logístics de la manifestació i les accions previstes  i va expressar la necessitat que totes les organitzacions mobilitzin els seus adherits, afiliats o militants “perquè sinó no ens en sortirem com a poble”.

Folch va remarcar el caràcter singular que ha de tenir la Diada: “La novetat no és només que volem que sigui unitària; és que ultrapassarà una simple manifestació”. Folch va afirmar que “no volem que l’endemà de l’11 no hagi passat res; pretenem que hi hagi canvis”. Els assistents a la reunió van decidir trobar-se novament a finals d’agost. D’altra banda, l’ANC té prevista una nova reunió aquesta setmana que ve amb altres entitats del país.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid