Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Festival Salvem Sa Ràpita a l'Auditorium de Palma

El proper 6 de setembre i serà conduit per l’actor Toni Gomila amb la presència dels glosadors Maribel Servera i Macià Ferrer i amb l’actuació de Leo Bassi.

28/08/2012 Territori
Cadena humana que va unir fins a 10.000 persones Cadena humana que ha unit fins a 10.000 persones | Autor: Contrainfo

El Grup Balear d'Ornitologia i defensa de la Naturalesa (GOB) organitza el festival "Salvem sa Ràpita - Tot està en Joc" per reforçar i contribuir a les campanyes de protecció del territori, singularitzades en l’espai emblemàtic de Sa Ràpita, i dinamitzar la mobilització social iniciada a partir de la cadena/marea humana del 29 d’abril.

Segons l'entitat ecologista, ll Festival  s’està organitzant amb la voluntat de demostrar la implicació de la societat mallorquina en contra de la barbaritat projectada a Sa Ràpita, i la força col·lectiva de les persones que s’oposen als sensesentits destructors... "Per què tots pensem que protegir ca nostra és la millor inversió", afirma el GOB.

Altres espais estan a sobre de la taula

Sa Ràpita ha esdevingut un símbol. Un símbol d'un espai novament amenaçat per un allau urbanitzador, amagat darrera l’excusa de la crisi i el miratge de la creació de llocs de feina. "Una nova via d’especulació sobre el territori, que potser generarà “riquesa” per a una elit, però a costa de la destrucció del patrimoni de tots", assenyala l'entitat.

Recordem que es vol construir un complex hoteler de luxe de 1.200 places amb camp de golf. Per fer-ho, la majoria absoluta del PP al Consell de Mallorca ha aprovat una reforma del pla territorial que fa que el sòl urbanitzable a la zona passi de 2 hectàrees a 21.

Ara bé, segons el GOB, juntament amb Sa Ràpita, altres espais estan a sobre de la taula: Cala Blanca, es Guix, Montport, Muleta, Ses Fontanelles... tot està en joc en la partida de l’especulació.

Auditorium de Palma

El festival, que serà conduit per l’actor Toni Gomila, comptarà també amb la presència dels glosadors Maribel Servera i Macià Ferrer i amb l’actuació de Leo Bassi, Antònia Font, Capel·la, Carlos Garrido, Dr. Martín Clavo, Hyde XXI, L.A.(acústic), L’equilibriste, Ocults, Son and the holy ghosts, Sterlin, Vacobou i Wonderbrass.

L'acte es farà a l’Auditorium de Palma, per oferir la millor qualitat tècnica i assegurar que tothom gaudirà d’un espectacle excel·lent, segons indica el GOB.

Cadena humana amb 10.000 persones

El passat 29 d'abril milers de persones es van encadenar per unir l'arenal de la Ràpita i el Trenc en una iniciativa organitzada pel GOB, Amics de la Terra i Salvem sa Ràpita. Els organitzadors demanaven 1.500 assistents per formar la cadena. Tot i així, la convocatòria va desbordar totes les previsions i van ser unes 10.000 les persones que van participar-hi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid