Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Clam per la reunificació nacional dels Països Catalans a la Jonquera

Durant l'acte es va retre un emotiu homenenatge a tots els Patriotes Catalans que han traçat el camí cap la independència com l'Antoní Masseguer i en Josep de Calassanç Serra i Puig "Cala"

20/08/2012 Política

Gairebé dues mil es persones es van concentrar ahir a la Jonquera (Alt Empordà) en un acte de la Marxa cap a la Independència que tenia com a objectiu la reivindicació total de la nació catalana, o sigui esborrar les fronteres interiors i estatals.

A l’acte hi van confluïr des de primera hora de la tarda cinc caravanes de vehicles i motoristes -els Motards Independentistes- procedents del Nord i del Sud de l'Albera, i es va iniciar amb un recital de xancres del grup Cor de Carxofa, que va donar pas a una manifestació pels carrers de la Jonquera, encapçalada per una gran pancarta amb el lema únic d’independència. Cal remarcar que a la facana de l'Ajuntament només hi havia una estelada.

Un cop acabada la marxa a la plaça Nova, Txe Arana i Laura Beltran van presentar l'acte que va combinar actuacions musicals amb els parlaments de les diferents personalitats que van anar passant. L'alcaldesa de la població, Sònia Martínez, va ser la primera en prendre la paraula, donant la benvinguda a totes les persones que s'havien aplegat a la Jonquera, tot dient que compartia els anhels de llibertat del poble català. 

A continuació, l’actriu Montserrat Carulla, el president de Catalunya Nord per la Independència Hervé Pi i Sebastià Pèlachs, coordinador d’Alt Empordà per la Independència, que van llegir el Manifest de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), text que ha estat llegit en tots els actes organitzats en les diferents marxes que han recorregut tot el territori.

"La construcció dels Països Catalans com a nou estat del món"

Un dels parlaments que va ser corejats amb crits de "Ni Espanya, ni França, Països Catalans!" fou el de Blanca Serra, membre del secretariat de l'ANC. Serra va remarcar que "no es tracta de negociar la frontera, del que es tracta és d'esborrar-la", per afirmar que "volem la reunificació, volem desmantellar un a un tots els mecanismes que ens mantenen separats per interessos que no són catalans".

En aquesta línia, Serra assenyala que l'ANC és una eina important d'aquest desmantellament. Tot i que va reconèixer que no és fàcil, ja que en més de 350 anys de separació s'han viscut moments històrics diferents, considera que l'acció de l'ANC ha se der una eina de retrobament per avançar junts en una mateixa direcció i aconseguir "la construcció dels Països Catalans com a nou estat del món". (Text íntegre en pdf)

Homenatge als Patriotes Catalans

El periodista d'El PuntAvui del nord de l'Albera, Aleix Renyé, va retre homenatge a tots els Patriotes Catalans que han posat els fonaments de la lluita cap a la Independència però ens han deixat en el camí com ara l'Antoní Messeguer i en Josep de Calassanç Serra i Puig "Cala" que dissabte passat fou recordat a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent en un acte que va aplegar nombroses persones.

Renyé va remarcar que estem a tocar, fent referència l'alliberament nacional del poble català, però ens aquests moments, va dir, que cal tenir present i recordar a totes aquelles persones van patir la repressió i fins i tot van morir per defensar el "nostre país", ja que tots ells, "ens van traçar el camí i som hereus de la seva lluita". Les paraules de Renyé van rebre la resposta de crits de "Visca Terra Lliure".

D'altra banda, Jordi Bilbeny, una de les persones que va promoure la consulta sobre la Independència a Arenys de Munt va destacar que "els catalans hem de deixar d'estar ajupits, hem de treue'ns els bolquers i treballar per la independència".

A l'acte també hi va participar l'escriptor nord-català Joan Lluís Lluís que va destacar que cal unir "encara més" les dues vessants catalanes per la independència. Així com altres personalitats del món de la cultura i polítics, Maria Mercè Roca, Joan Daniel Beszenoff, Lluís Benejam, Dani Abad i  Alà Baylac.

En el camp musical, l'acte va comptar amb Pep Sala, Carles Sarrat, Santi Vendrell, Pere Figueres, Josep Tero, Peret Reyes, Santi Arisa, Raph Dumas o Francesc Ribera (Titot).

"Sortirem per demanar la Independència"

En un dels últims discursos de l'acte, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va remarcar que l'Onze de Setembre “sortirem per la independència!”, ja que l'únic que "volem d'Espanya és negociar la secessió”. L'acte es va tancar amb l'actor Toni Albà i el cant d'Els segadors va posar punt final a la jornada.

Solidaritat amb les persones afectades pels incendis

Tots els guanys recollits durant aquest acte festiu es donaran a la campanya 'Foc al cor, Salvem l'Empordà' que ajuda a totes les persones afectades pel gran incendi de la comarca de l'Empordà que va cremar unes 13.000 hectàrees.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid