Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa ANC
Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat

5 caravanes vingudes d'arreu confluiran diumenge a la Jonquera en un dels darrers actes més importants de la Marxa cap a la Independència

14/08/2012 Política

De la Cerdanya i el Conflent, del Vallespir, de Salses al Rosselló, de l’Alt Empordà, i de la resta de les comarques nord-orientals sortiran les cinc caravanes de cotxes i motos que participaran a la trobada transfronterera que vol reivindicar que el Principat està a banda i banda dels Pirineus.

L'acte transfronterer tindrà lloc diumenge a la Jonquera i vol servir, segons l'ANC, per "esborrar la frontera artificial que divideix el Principat en dos estats diferents". L’acte conjunt entre l’ANC de la Catalunya Nord i la de l’Alt Empordà comptarà amb cinc caravanes de vehicles que confluiran a la Jonquera, on a les sis de la tarda començarà l’acte central.

Els beneficis produïts per les activitats i el bar es dedicaran íntegrament a la campanya "FOC AL COR, Salvem l'Empordà!", per solidaritzar-se amb l'Alt Empordà després dels incendis de fa unes setmanes.

Personalitats destacades del món independentista

L’acte comptarà amb els parlaments i les actuacions d’una llarga llista d’assistents: la Carme Forcadell i el Carles Castellanos (ANC); Hervé Pi (Catalunya Nord per la Independència); Aleix Renyé (escriptor, periodista); Francesc Ribera (cantant); Joan-Daniel Bezsonoff i Joan-Lluís Lluís (escriptors); Jordi Bilbeny (historiador); Maria Mercè Roca (escriptora); Montserrat Carulla (actriu); Pep Sala (músic); Toni Albà (actor) i Josep Maria Godoy (Tinent d'alcalde de Figueres) entre d’altres.

Aquest és sens dubte un dels actes més destacats que ha organitzat la Marxa cap a la Independència, que ja acumula més de 200 actes celebrats i 30.000 persones mobilitzades.

5 columnes

Les caravanes, que aniran encapçalades pels Motards Independentistes, sortiran de la Cerdanya i el Conflent, del Vallespir, des de la Porta dels Països Catalans a Salses, de l’Alt Empordà i de les comarques gironines, que aglutinarà tots els vehicles que vinguin del sud.

L'ANC convida els cotxes a anar engalanats amb estelades i a fer sonar els seus clàxons durant la marxa.

Hi haurà 5 caravanes de vehicles que confluiran a La Jonquera:

1. Caravana Cerdanya / Conflent

Encapçalada pels Motards Independentistes sortirà a les 11.30 h de Puigcerdà, passarà per Prada per dinar i a la tarda acabarà d'arribar a La Jonquera passant per Illa i Tuïr. 

2. Caravana Vallespir

A les 15.00 h des de Ceret. 

3. Caravana de la Plana del Rosselló: des de la Porta dels Països Catalans a Salses

12.00 h Concentració a la Porta dels Països Catalans a Salses. Parlament i pa amb tomàquet. Guarniment de votures (incripcions a grup-independentista@catalunanord.cat)

13.30 h Sortida de la Porta direcció Salses, Ribesaltes, Perpinyà...

14h/14.30h Perpinyà (Plaça de Catalunya/Prefectura/Casal Català)

16.00 h Arribada a la Jonquera

4. Caravana de l'Alt Empordà

Sortida des de Figueres a 14.30 h de l'esplanada del Castell Sant Ferran.

5. Caravanes de les comarques gironines

Totes les caravanes que vinguin del sud.

15.00 h Del Pla de l'Estany. Concentració a l'aparcament del pavelló de Melianta (municipi de Fontcoberta).

Es faran petites parades a Esponellà i Crespià.

A La Jonquera

13.00 h S'habilitarà una àrea de pícnic per la gent que vulgui dinar allà.

Estan previstes activitats fins a l'inici de l'acte. Servei de bar.

16.00 h Sessió de cançó improvisada a càrrec de l'Associació Cor de Carxofa.

17.00 h Marxa des de la plaça Nova.

18.00 h Acte central amb diversos parlaments i actuacions musicals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid