Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
Centenars de persones finalitzen la "Volta" a Menorca davant el Consell

Segons els organitzadors al llarg de les diferents etapes  s'han sumat a la Volta més d'in miler de persones i 25 entitats.

09/07/2012 Territori
"Quan es camina l'illa i se la coneix, augmenta molt el respecte i l'estima" "Quan es camina l'illa i se la coneix, augmenta molt el respecte i l'estima"

Unes 400 persones es van concentrar aquest diumenge a les portes de la seu del Consell a Maó per manifestar el seu temor als canvis en el Pla Territorial Insular (PTI) que pretén introduir l'equip de govern insular. La meitat estava ja en la plaça Biosfera i la resta va arribar sobre un quart de dotze caminant des des Castell amb motiu de "Volta per la Menorca que estimam que van organitzar Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i els Escoltes de Menorca.

Una representació dels marxaires van lliurar el Manifest al president del Consell, Santiago Tadeo, en el qual se li insta al fet que qualsevol modificació del PTI es realitzi de forma transparent, amb el màxim de participació pública i sense que constitueixi una pèrdua de patrimoni natural.

El president del Consell va rebutjar que les intencions siguin desprotegir el màxim de territori i el seu entorn natural, en tot cas els canvis, va dir, han de donar la volta als actuals indicadors econòmics, però sense passar factura al territori.

Els representants del GOB i dels Escoltes van manifestar al president el seu total acord amb aquestes paraules però també el seu temor per la realitat ja que la Norma Territorial Transitòria que prepara l'equip de govern genera molts recels. Aquesta fórmula només permetrà una exposició pública de 20 dies, la qual cosa es considerat  com a una clara falta de transparència en el procés.

Dos caps de setmana mobilitzats en defensa del territori

La Volta per la Menorca que estimam pel Camí de Cavalls ha recorregut l'illa durant dos caps de setmana amb l'objectiu de salvar Menorca de noves agressions urbanístiques que es plantegen amb l'excusa de la crisi econòmica. Una mobilització promoguda pels Escoltes de Menorca i el GOB que ha aplegat més d'un miler persones en el conjunt dels trajectes realitzats.

Una iniciativa que va sorgir de la companya "Per la Menorca que estiman" en defensa del territori davant les diverses modificacions en l'ordenació territorial que poden afectar Menorca de manera molt greu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid