Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Defensa dl territori
Comença la "Volta per la Menorca que estimam" pel camí de cavalls

Una marxa per relleus durant dos caps de setmana en defensa del territori i el darrer dia es lliurarà un manifest reivindicatiu al president del consell insular. 

29/06/2012 Territori

A les 18h ha començat la caminada a Sa Mesquida després de llegir-se el Manifest. Ara la marza es dirigeix a Es Grau. La Volta a l'illa de Menorca pel Camí de Cavalls està promoguda pels Escoltes de Menorca i el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) amb l'objectiu de salvar Menorca de noves agressions urbanístiques que es plantegen amb l'excusa de la crisi econòmica.

Recorregut

El caminants aniran trobant relleus a cada estació d'intercanvi. Els trams en què s'ha dividit el Camí de Cavalls tenen entre 5 quilòmetres i 9, aproximadament. S'han fet les divisions a llocs on és fàcil accedir amb vehicle, de manera que cadascú pugui afegir-se al tram que més li agradi i organitzar-se per retornar.

Demà es celebrarà una "Abraçada a Menorca" a la platja de Son Saura del nord. Serà a les 18:30 h i es farà una cadena humana a la vorera de la mar. A continuació, el grup corresponent seguirà el camí.

I el diumenge matí s'arribarà a Ciutadella. A les 9:30 h es sortirà de Calespiques (d'on arriba el Camí de Cavalls) i es caminarà fins la plaça del Born, on s'estima arribar a les 11 h. Allà també es llegirà el manifest i s'aturarà la Volta, fins el proper divendres, que es tornarà a emprendre per la costa sud fins arribar diumenge a Maó, però el dia abans, a Macarella es farà la segona "Abraçada per Menorca". (Programa)

Amenaces sobre el territori

El passat dissabte, dia 23, es va publicar al Butlletí oficial una llei que dóna empar a fer una Norma Territorial Transitòria per Menorca, que permetrà legitimar actuacions de transformació urbanística encara que no estiguin previstes en els plans municipals. La crisi econòmica es vol usar com a coartada per justificar coses que ja semblaven arxivades per la història.

Les amenaces sobre el territori de Menorca són molt real i ara és el moment de mobilitzar-se, abans que s'aprovin projectes que poden esdevenir irreversibles, remarquen els organitzadors de la marxa



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid