Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
El CDMMM crea dos blocs dedicats als joves independentistes i l'Operació Garzón
16/07/2012 Història

El Centre de Documentació Maria Mercè Marçal (CDMMM) de l'Esquerra Independentista ha desplegat recentment dos nous projectes digitals que mostren la tasca de recuperació de la memòria històrica d'aquest col·lectiu. Es tracta dels blocs joventei.wordpress.com  i operaciogarzon.wordpress.com, que recopilen documents històrics de l'Esquerra Independentista.

El primer, dedicat a la història de les organitzacions juvenils del moviment independentista va encetar el bloc amb una entrada del 8 de juliol dedicada a una imatge de la nova organització unitària juvenil del moviment, Arran. Aquest bloc s'ha ampliat durant aquests dies amb imatges d'un cartell de Maulets dedicat a Guillem Agulló i d'un cartell de 1991 de la II Assemblea Nacional de les JIR a Sabadell. La darrera entrada del 15 de juliol conté un document gràfic del col·lectiu “Brucs” de Barcelona, també vinculat a les JIR.

El bloc dedicat a l'Operació Garzón, que ha treballat estretament amb Alerta Solidària a través del Twitter @elsCSPC per recordar les detencions del 1992, ha mantingut una gran activitat durant aquestes darreres setmanes, en el marc del 20è aniversari de les detencions d'independentistes de 1992.

Justament avui aquest bloc publicava en versió digital el Manifest “Els fonaments de la nostra pau civil”, signat per diferents personalitats per protestar contra les detencions i les tortures contra independentistes poc abans dels JJOO de Barcelona. També avui s'ha publicat l'entrada sobre la Polèmica per diferents agressions a la CUP de Banyoles, en què el bloc del CDMMM recupera diverses notícies d'hemeroteca que descriuen la persecució contra el moviment independentista, concretament a la ciutat olímpica de Banyoles, en què agents de la Guàrdia Civil ocupaven militarment la ciutat i cometien assalts i intimidacions al marge de la legalitat i detenien independentistes per ordre del jutge Baltasar Garzón.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid