Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Intersindical-CSC és partidària d'una resposta contundent i de clase, una vaga general combativa

Davant les agressions neoliberals del govern Zapatero, des de la Intersindical-CSC convoca a la manifestació del dia 8 en el sector públic, però constata tal com diu des de fa temps que cal una vaga general combativa.

Per a la Intersindical-CSC  les polítiques de retallades de drets afecten profundament a tota la classe treballadora i, per aquest motiu, és necessària una resposta contundent i de classe.

28/05/2010 01:37 Laboral

 

Comunicat de la Intersindical-CSC

El Congrés consuma les mesures neoliberals contra el dèficit del govern espanyol

Ahir es van  aprovat definitivament al Congrés dels Diputats el paquet de mesures que ja fa dues setmanes va anunciar el Govern de Zapatero i que la Intersindical-CSC ja va rebutjar plenament. Les noves polítiques de l’Executiu espanyol faran pagar la crisi actual a aquells col•lectius més desprotegits: treballadors i treballadores del sector públic, jubilats/des, famílies i persones dependents, a més de retallar les dotacions per a projectes de cooperació en un moment en què la solidaritat és més necessària que mai. Paral•lelament, el mateix govern amenaça amb una propera reforma laboral per decret que retallarà els drets del conjunt dels treballadors i de les treballadores i mareja la perdiu amb un suposat increment dels impostos per a les rendes altes del qual no se’n sap res i que fa témer que quedi en paper mullat com un simple anunci més per calmar els ànims de certs sectors.

L’excusa amb què l’equip de Zapatero justifica aquestes “doloroses mesures” és que són una imposició de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional. Aquesta justificació suposa una burla a la democràcia que demostra que, en la globalització capitalista, els mercats internacionals i els designis del gran capital estan per sobre dels vots i la voluntat d’una majoria de la ciutadania. S’està aprofitant l’actual crisi per retallar drets socials i laborals mitjançant polítiques que en cap cas milloraran la situació econòmica (i molt menys la faran més justa), sinó simplement per avançar cap a un model més desigual i inestable. En un moment com ara, en el qual la manca de poder adquisitiu està provocant una reducció del consum (i un increment de les dificultats econòmiques de moltes persones), reduir els salaris i frenar la inversió i la despesa pública són mesures totalment contraproduents i que no serviran per a res, més enllà d’acontentar uns pocs privilegiats i laminar una mica més l’esquifit Estat del Benestar actual i les històriques conquestes de la classe treballadora.

I el Govern català aprovarà en breu el seu paquet de mesures, que sembla que anirà cap a la mateixa direcció que l’espanyol. Aquest mimetisme respecte l’Executiu central és intolerable i, malgrat la manca de recursos i competències en aquests àmbits, la crisi actual hauria de servir per constatar una vegada més que els Països Catalans no poden desenvolupar-se com a país si no es constitueixen com a estat lliure i sobirà. Limitar-se a calcar les mesures espanyoles és una renúncia més al propi autogovern, una eina que ha d’estar al servei de les classes populars del país.

Davant d’aquestes agressions neoliberals, des de la Intersindical-CSC convoquem a la manifestació del dia 8 en el sector públic, però constatem tal com venim dient des de fa temps que cal una vaga general combativa, ja que les polítiques de retallades de drets afecten profundament a tota la classe treballadora i, per aquest motiu, és necessària una resposta contundent i de classe.

 

Per saber-ne més:

CiU s'agenolla i possibilita l'aprovació de la retallada social de Zapatero

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid