Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
El documental "València necessita una cançó" triomfa a la xarxa

Repassa des dels primers moments de la música en valencià, fins a algun dels seus periodes més complicats per a acabar afirmant que l’actual és “el millor moment de la música en valencià”.

11/06/2012 Cultura

Demà farà una setmana que es va estrenar a Internet el documental "València necessita una cançó", sobre la música cantada en valencià.  En vint-i-quatre hores va assolir més de tres visualitzacions, sis dies després porta més d'onze mil.

El vídeo conté més de trenta entrevistes a músics, periodistes i diferents professionals del món de la música en valencià són la base de l’obra ‘Valencia necessita una cançó’, un documental sufragat amb aportacions populars a través de la plataforma de micro-mecenaje Verkami

Els autors del reportatge, Borja Pons i Guillem Nicolàs, van decidir avançar el llançament de l’audiovisual a Internet degut a l’interès que aquesta obra havia despertat no tan sols entre els músics i cantants en valencià, sinó també entre els amants de la cultura valenciana i entre el públic en general, que troben, en aquesta obra, un anàlisi complet de la situació actual que viu la música en valencià.

Amb aquesta publicació a Internet, els autors expliquen també que busquen aconseguir un dels seus objectius principals, “que el documental arribe a tanta gent com siga possible i que es done a conèixer la situació real que viu la música en valencià”, una música que a pesar d’estar en el millor moment de la seua història, segons s’afirma en el documental, no deixa de patir el descrèdit de nombroses institucions públiques que haurien de donar-li suport.

A més, la notícia del llançament s'ha escampat per les xarxes socials, que s'han omplert de missatges d'ànim cap al documental i la música en valencià. L'obra completa pot veure's a través del Web http://musicaenvalencia.wordpress.com , un blog creat pels mateixos autors com a complement del documental.

 

DVD amb continguts extra

Aquest però, és tan sols un avanç del llançament definitiu del documental, que s’editarà en un DVD que inclourà també tota una sèrie de documents extra que no es poden veure per Internet.

Els DVD, que estaran disponibles durant aquest més de juny, seran una realitat gràcies a l’ajuda de centenars de mecenes que van donar el seu suport al projecte a través de la plataforma de micro-mecenatge Verkami. Aquests mecenes rebran la seva recompensa en forma de DVD, però abans ja poden veure l’obra a través d’Internet.

Fins ara, del documental tan sols podia veure’s un petit ‘tràiler’ a Internet. L’obra però ja havia despertat grans expectatives degut a la rellevància dels personatges que hi participen com ara Raimon, Feliu Ventura, Miquel Gil, Vicent Torrent, Xavi Sarrià o Pep Gimeno “Botifarra”. Unes expectatives que s’han anat confirmant als diferents passes que realitzats durant els últims mesos a diversos municipis valencians.

 

Un documental sobre la música en valencià

València necessita una cançó és un documental que s’articula en torna a entrevistes a musics, periodistes i gent relacionada amb el món de la música en valencià. L’obra, de 48 minuts de durada, tracta d’explicar, en primera persona, la situació actual que viu la música en valencià, així com la seua història i part de les perspectives de futur.

D’aquesta manera, els entrevistats repassen des dels primers moments de la música en valencià, fins a algun dels seus periodes més complicats per a acabar afirmant que l’actual és “el millor moment de la música en valencià”. Una afirmació a la què, no obstant, s’arriba després d’atendre a factors com la importància de l’ensenyament en valencià, el paper dels mitjans de comunicació i les institucions púbiques, o la identificació entre la música en valencià i la política.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid