Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació del llibre CD “La veu de la memòria. Pep Gimeno 'Botifarra'" a València

El Racó de la Corbella a València es va omplir ahir en la presentació del llibre CD “La veu de la memòria. Pep Gimeno 'Botifarra'”. L'acte organitzat per l'Assemblea de l'Horta d'Endavant OSAN el va obrir l'autor del pròleg, l'escriptor xativí Toni Cucarella, paisà del “Botifarra”.
 
A continuació, Antoni Martínez Revert, autor de l'obra, va explicar com s'havia gestat l'obra. La idea era reflectir la feina de recuperació de les cançons de les classes populars de la Costera i les comarques centrals, que Pep Gimeno “Botifarra” venia fent des de la seua participació al grup Sarau, allà pels anys 1980.

08/07/2011 12:24 Cultura

Pep Gimeno “Botifarra” anava pels pobles de la comarca parlant amb les àvies i avis qui recordaven les cançons que havien escoltat de petits i li relataven el context en el que s'interpretaven. 

 Antoni Martínez Revert explica el mèrit d'aquesta tasca ja que en molts casos eren persones d'edat tan avançada que en poc de temps se'n durien a la tomba tot aquest bagatge cultural. De fet comentà que quan tornaren a visitar-los amb motiu del llibre moltes ja havien faltat. L'autor comentà que l'excepcional feina del “Botifarra” i de tants altres no és coneguda al País Valencià per la manca d'interès de les institucions públiques i en concret de Canal 9. Per això calia explicar-ho i d'ací que s'emprenguera la redacció del llibre i l'edició d'una antologia de cançons de “Botifarra” en format CD.

En acabant, Pep Gimeno “Botifarra”, acompanyat a la guitarra per Nèstor Mont, interpretaren alguns dels temes més famosos del seu repertori, com ara: “La flor de la farina”, “La malaguenya de Barxeta”, “La jota de Xàtiva”, “El romanç de les jugadores del burro”, “L'havanera tita”, o “El velatori”. A cadascuna d'aquestes cançons l'acompanyava de l'explicació de la seua particular història. La presentació conclogué amb una gran ovació.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid