Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada anticonstitucional
350 persones a la botifarrada contra la constitució d'Argelaguer

La constitució espanyola “arrabassa a nacions com la nostra un dret fonamental, el dret a decidir sobre el seu futur", diu Maulets

12/12/2011 Drets i Llibertats
Unes 350 persones van participar el passat 6 de desembre II Botifarrada contra la Constitució d'Argelaguer, a la Garrotxa. Des dels més menuts fins als més grans van poder participar al seguit d'activitats que Maulets va organitzar a la vila com van ser la cercavila, el torneig de botifarra, una xerrada, el sopar popular o els concerts.

Maulets ha organitzat per segon any consecutiu aquesta botifarrada per denunciar “el jou que suposa per a la llibertat col·lectiva i individual del nostre poble l'aprovació i vigència de la Constitució Espanyola”. Pel jovent independentista i revolucionari, la carta magna espanyola “arrabassa a nacions com la nostra un dret fonamental, el dret a decidir sobre el seu futur: el de l'autodeterminació i, per tant, el de la independència”.

A més, diu, “ens imposa el reconeixement com a cap d'estat d’una figura que no és elegida democràticament pel poble: un rei” i “legitima l'ocupació militar del nostre territori, des del 1707, atribuint a les forces armades la missió de defensar la unitat territorial d'allò que és ells anomenen "España"”.

Es tracta d’una constitució, també, “que dóna suport a l'imperialisme lingüístic imposant el coneixement d'una llengua que no és la nostra”. Per tot plegat, considera que “és més que necessari sortir al carrer el pròxim dilluns a dir no a la Constitució Espanyola”.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid