Defensa dl territori
Comença la "Volta per la Menorca que estimam" pel camí de cavalls

Una marxa per relleus durant dos caps de setmana en defensa del territori i el darrer dia es lliurarà un manifest reivindicatiu al president del consell insular. 

29/06/2012 Territori

A les 18h ha començat la caminada a Sa Mesquida després de llegir-se el Manifest. Ara la marza es dirigeix a Es Grau. La Volta a l'illa de Menorca pel Camí de Cavalls està promoguda pels Escoltes de Menorca i el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) amb l'objectiu de salvar Menorca de noves agressions urbanístiques que es plantegen amb l'excusa de la crisi econòmica.

Recorregut

El caminants aniran trobant relleus a cada estació d'intercanvi. Els trams en què s'ha dividit el Camí de Cavalls tenen entre 5 quilòmetres i 9, aproximadament. S'han fet les divisions a llocs on és fàcil accedir amb vehicle, de manera que cadascú pugui afegir-se al tram que més li agradi i organitzar-se per retornar.

Demà es celebrarà una "Abraçada a Menorca" a la platja de Son Saura del nord. Serà a les 18:30 h i es farà una cadena humana a la vorera de la mar. A continuació, el grup corresponent seguirà el camí.

I el diumenge matí s'arribarà a Ciutadella. A les 9:30 h es sortirà de Calespiques (d'on arriba el Camí de Cavalls) i es caminarà fins la plaça del Born, on s'estima arribar a les 11 h. Allà també es llegirà el manifest i s'aturarà la Volta, fins el proper divendres, que es tornarà a emprendre per la costa sud fins arribar diumenge a Maó, però el dia abans, a Macarella es farà la segona "Abraçada per Menorca". (Programa)

Amenaces sobre el territori

El passat dissabte, dia 23, es va publicar al Butlletí oficial una llei que dóna empar a fer una Norma Territorial Transitòria per Menorca, que permetrà legitimar actuacions de transformació urbanística encara que no estiguin previstes en els plans municipals. La crisi econòmica es vol usar com a coartada per justificar coses que ja semblaven arxivades per la història.

Les amenaces sobre el territori de Menorca són molt real i ara és el moment de mobilitzar-se, abans que s'aprovin projectes que poden esdevenir irreversibles, remarquen els organitzadors de la marxa