Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
En llibertat els cinc detinguts a Palma i Manacor

Cinc persones han estat citades a declarar, detingudes i posteriorment posades en llibertat avui a Palma i Manacor en relació amb els incidents i protestes que fa alguns dies es repeteixen arreu de l'illa, motivats per distintes retallades als àmbits socials -educatiu i sanitari, a més de lingüístic- que ha promogut en els últims temps el govern del Partit Popular.

31/05/2012 Drets i Llibertats

Segons han explicat fonts policials, després de prendre'ls declaració, els manifestants han estat posats en llibertat amb càrrecs, acusats de desordre públic.

Entre els detinguts hi ha tres joves que varen participar a la protesta i posterior ocupació de la conselleria d'Educació, produïda el passat 15 de maig, en la qual alguns estudiants de l'Assemblea de la UIB arribaren fins al despatx del conseller. Fonts d'aquesta organització han confirmat que els joves han declinat fer cap declaració davant la Policia i ja estan en llibertat.

Així mateix, els altres dos han estat requerits en relació a l'esbroncada proferida contra el president José Ramón Bauzá en la seva última visita a Manacor. Tot i això, minuts després de la una del migdia també han estat alliberats.

Reaccions

Les reaccions a aquests esdeveniments no s'han fet esperar i organitzacions com l'esmentada Assemblea d'estudiants de la UIB, Endavant-Mallorca, el Col·lectiu Albaïna i l'STEI-i han condemnat aquestes detencions des dels seus perfils a Twitter.

L'entitat independentista ha afirmat que 'es tracta d'una nova ràtzia política i policial contra l'independentisme i els moviments socials' que només "respon a la ‘paciència' i agressivitat del delegat del Govern espanyol José María Rodríguez".

Tanmateix des d'Endavant recorden que aquests fets arriben "un dia després de què quatre persones hagin estat detingudes, i hagin patit maltractaments físics i psicològics per part de la Guàrdia Civil. De nou, per ordre de Rodríguez", afirma el comunicat, en relació als detinguts per la protesta contra Bauzá a Bunyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid